Moram priznati da je ovo bio pravi izazov i za mene. Pre svega zato što nemam običaj da šminkam oči i to radim samo u specijalnim prilikama. Svakodnevno stavljam korektor na podočnjake (to je obavezno) i uvijem trepavice. Sve ostalo je izuzetak.

Ali, hajde da se vratimo na šminkanje tena. Iskreno, tu nema nekog revolucionarnog rešenja. Jer sve što stavite na deo koji prekriva maska, će manje ili više završiti na njoj. Ono što bih preporučila, što i u praksi radim jeste vrlo tanak sloj pudera koji je postojan, i sloj pudera u kamenu kako bi to lepo setovali. Tokom nošenja maske, meni se puder skine jedino na nosu (zapravo tu se baš vidi jer mi ostane crvenkast trag), i zato uvek imam korektor pri ruci ako treba to da popravim. Takođe, uvek nanesem rumenilo i bronzer. Oni se malo preslikaju na masku ali mi stoje sasvim fino u toku dana. Pored korektora, uvek imam i blot papiriće u tašni za upijanje viška masnoće.

Ukoliko niste u mogućnosti da skinete masku nekoliko sati, onda mislim da ipak treba da izbegnete šminkanje tena u potpunosti.

Što se očiju tiče, njih možete našminkati kako je vama volja, međutim ja sam sa razlogom odabrala bas ovaj look. Prvi je taj što koristim samo praškaste proizvode, a iz mog iskustva oni bolje opstaju na vrućinama. A drugi je sam oblik, tj. cat eye ili foxy eye - koji je trenutno ultra popularan, pogotovo u situaciji kad svi vide samo vaše oči.

Za to sam koristila koristila Urban Decay Naked Heat paletu, Chanel vodootporni ajlajner za vodenu liniju i nekoliko četkica. Intenzitet i sam oblik možete same da odaberete. Moj možda više naginje ka večernjoj varijanti ali zato koristite svetlije nijanse. Takođe, senku možete izvući samo na gornjem kapku i ta varijanta je vrlo brza i laka. Kad radite sa senkama sve greške su svedene na minimum, za razliku od tečnih ili gel ajlajnera koji su uvek problematični. Dakle, trebaju vam samo precizne četkice i malo strpljenja da sve lepo ublendate.

šminka-sa-maskom-na-licu
Natasa M. Četkice sa leva na desno: Sephora Pro 29, Sephora Pro 20, Zoeva 227 i Aura za nanošenje senke

Evo i video tutorijal u kome možete videti princip i način kako da same postignete ovaj look. P.S. Obavezno nas tagujte na Instagramu i podelite sa nama vaše ideje i kreacije. Želimo sve da vidimo!