"SLUGGING" JE STVAR U KOJU SE ŽENE KUNU: Smanjuje bore i koži vraća stari sjaj, a košta 150 dinara

Vazelin možete koristiti za lice, a njegove namene su fantastične.

nega, lice, kreme
Shutterstock 

Čim padnu temperature, naša koža ispadne iz balansa. Javlja se blago zatezanje, suvoća i sezonske reakcije u vidu bubuljica. Koža u hladnijim mesecima zahteva posebnu negu, jer se isušuje brže nego obično i usled oscilacija u temperaturama, oštrom vazduhu, prevelikoj toploti u unutrašnjim prostorima ona gubi svoju svežinu i elastičnost.

Da biste koži povratili sjaj, pre svega je morate dobro hidrirati i ne preskakati dnenvu i noćnu rutinu. Ipak, i pored redovne nege lica, kozmetički trendovi ove sezone diktiraju još jedan obavezan korak.

Reč je o proizvodu čija je cena manja od 200 dinara - starom, dobrom vazelinu. Ovaj trend dobio je i svoje zvanično ime "slugging", a beauty influenserke ga preporučuju za noćni tretman kože lica.

nega koze lica
Shutterstock 

Ovaj jeftin i efikasan proizvod sprečava gubitak vode koja je važna kako bi se održala elastičnost i mladolikost kože. Vazelin u osnovi ne zapušava pore, ali svakodnevna upotreba može dovesti do tog problema. Takođe ne iritira kožu, a može da se koristi i kao vrlo efikasana hidratantna krema kao što se i koristi u osnovi većine njih.

vazelin u tubi
Shutterstock 

Dovoljno je nanositi ga dva do maksimalno tri puta nedeljno na prethodno temeljno očišćeno lice. Oni koji su isprobali ovaj sastojak u svojoj rutini kažu da već posle nekoliko nanošenja rezultati su vidni - koža postaje mekša, zategnutija i otpornija na spoljašnje uticaje.

Dobre vesti su i da je ovaj jeftin i praktičan sastojak, sjajan za još čitav niz stvari:

- smanjuje iritacije nakon depilacije
- rešava problem suvih i ispucalih usana
- može da ukroti "neposlušne" obrve
- neguje trepavice
- neguje ispicale pete
- smiruje iziritranu kožu nakon depilacije
- skida fleke od farbe za kosu na licu
- miris parfema na mestu namazanom vazelinom će trajati duže i biće intenzivniji

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši