Džordž Nortvud, koji je zadužen da kosa Megan Markl u svakom trenutku izgleda fenomenalno, otkriva koja su to četiri koraka ključna kada je reč o negovanju kose.

Pravilna nega je naročito bitna u zimskim mescima, jer je u ovom periodu ona izložena vetru, suvom vazduhu usled grejanja i drugim spoljašnjim faktorima. To sve je čini lomljivom i gubi se sjaj. Ako poštujete ova 4 pravila, kosa će u svakom trenutku izgledati negovano:

1. Izbegavajte feniranje na ravno

"Ja sam lično uvek sa lokne i opušteniji izgled. Kada se kosa uvije ona izgleda lepše, sjajnije i zdravije. Na ravno isfenirnanoj kosi se vide svi nedostaci, zato su blagi talasi mnogo bolje rešenje".

2. Koristite suvi šampon da bi kosa izgledala gušće

Suvi šampon je odličan za one žene koje imaju tanku kosu. Suvi šampo daje kosi teksturu i činije vizuelno gušćom. Džordž naglašava da ipak sa ovim proizvodom ne treba preterivati, jer može da isuši kosu. Koristite ovaj trik u posebnim prilikama.

megan markl
Lev Radin / Zuma Press / Profimedia 

3. Izbegavajte koliko možete upotrebu pegle za kosu

Pegle mogu uzrokovati nakupljanje statičkog elektriciteta u kosi i ukloniti sve prirodno iz izgleda. Ravna kosa može stvoriti beživotan izgled.

4. Što češće koristite maske za kosu

"Redovna upotreba hranjivih maski za kosu će oživeti kosu i vratiti joj sjaj. Preporuka je da se koriste jednom nedeljno, a najbolje bi bilo da to budu one koje u svom sastavu sadrže arganovo ulje."

MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Shutterstock Frizure Megan Markl