Da li možete da pogodite što Dženifer Lopez, Džesika Bil, Margo Robi, Maraja Keri, Kloi Kardašijan i Dru Barimor imaju zajedničko? Savršenu nijansu kose za koju se postarala  Trejsi Kaningem, omiljena frizerka holivudskih žena.

Ukoliko vidite neku poznatu ličnost sa prelepom kosom, postoji velika mogućnost da je to rad legendarne frizerke. Trejsi se smatra ekspertom za sve što je vezano za kosu. Za razliku od mnogih profesionalaca u toj oblasti, Trejsi ne krije svoje tajne i trikove, rado otkriva čak i precizne nijanse farbi za kosu koje koristi na svojim klijentima.

Tako je Trejsi rado podelila na svom Instagram profilu precizno uputstvo kako dobiti savršenu strawberry blonde nijansu kose kakvu ima Ema Stoun, tačno navodeći sve proizvode koje je koristila.

Opšte je poznato da se timovi frizera u Holivudu ugledaju na Trejsine radove na primerima kose Dženifer Lopez i Lane Del Rej.

Ona je ove godine izbacila i knjigu True Color: The Essential Hair Color Handbook u kojoj objašnjava sve o svojoj filozofiji i umetnosti farbanja kose, i verovatno je najpozvanija da vam pomogne da izaberete onu koja vam najbolje pristaje .

Trejsin trik za određivanje odgovarajuće nijanse

Trejsin trik za pronalaženje savršene nijanse jeste u tome, kako ona objašnjava, da kada smo deca, boja kose nam je svetlija a kako starimo ona tamni. S tim u vezi, Trejsi uvek kaže svojim klijentima da joj donesu sliku svoje kose kakva je bila kada su bili deca. Trejsi smatra da je odgovarajuća boja kose za vas malo svetlija od vaše trenutne, odnosno baš onakva kakva vam je bila kada ste bili mali.

Leto je godišnje doba za pramenove i posvetljivanje

Ova poznata frizerka smatra da je leto i odlazak na more pravo vreme pred koje treba posvetliti kosu za jednu ili nekoliko nijansi, ili prošarati plavu ili braon kosu svetlim pramenovima, pa se zatim na jesen i zimu vratiti u malo tamniju boju.

Trend koji Trejsi ne voli

Previše svetla, drečava ili neon boja kose nije nešto što ona smatra lepim, forsira prirodne tonove i smatra da cilj frizure nije da privlači ogromnu pažnju.