Kosa je mnogim ženama zaštitni znak i njoj posvećuju vreme, novac i pažnju. Zato i ne čudi što je lepa i negovana kosa kao i frizura odraz ženstvenosti, stila i sofisticiranosti.

Poznate dive jesu osobe koje diktiraju trendove, a njihove frizure kopiraju žene širom sveta. Mnoge od njih postale su prepoznatljive upravo zbog frizura i načina na koji su isfenirane, a kosa im je postala jedan od zaštitnih znakova.

Bez obzira na trendove, tri načina stilizovanja kose uvek su bile i biće aktuelni i poželjni, pa hajde da pogledamo o čemu je reč!

1. Besprekorno ravna kosa

Čak i kada ste lenji za bilo kakvo stilizovanje i doterivanje, opet nije nemoguće imati efektnu frizuru ako znate osnovna pravila feniranja.
Ako imate ravnu kosu, i želite da takva bude i kad završite sa feniranjem, koristite široku, pljosnatu četku, naročito ako je kosa duga.

kim kardasijan ravna kosa
Instagram 

Koristite što uži nastavak za fen, i usmerite ga tako da toplota ide "niz dlaku", tako ćete postići efekat glatke, sjajne kose. Kosu podelite u pramenove, i tokom feniranja povlačite četku od korena prema krajevima, sa donje strane.

Besprekorno ravna kosa je pre svega praktična jer je adekvatna u svim prilikama - od poslovnog sastanka preko glamuroznog događaja do lude žurke. Ovo je posebno dobra frzura ako ste u gužvi i nemate isuviše vremena za stilizovanje.

2. Raskošne lokne ili blagi talasi

Još jedan čest, a jednostavan trend u stilizovanju kose kod slavnih dama jesu raskošne lokne. Gotovo da nema poznate glumice, manekenke ili pevačice koja bar jednom crvenim tepihom nije prošetala sa ovakvom frizurom, što nas ni ne čudi.

Jedno je sigurno - nemoguće je ne primetiti ženu sa lepo uvijenom kosom, baš kao i Dženifer Lopez i Bijonse.

dzenifer lopez lokne
screenshoot/instagram 

Za ovo vam je potrebno dobar figaro čiju širinu je potrebno da birate prema obliku lokni koji želite da postignete. Njihova debljina varira od 15mm pa sve do 5cm.

Za ovakvu frizuru potreban vam je figaro većih dimenzija, a on se inače preporučuje damama koje imaju gustu i jako dugu kosu. Ipak i oni se mogu koristiti za srednje dužine, naročito ako na taj način želite postići bogatiji volumen.

bijonse blagi talasi
screenshoot/instagram 

3. Zdrava, prirodna i bujna kosa

Iako je za ovakvu frizuru je potrebno najmanje truda tokom sušenja, najeću ulogu igraju preparati koje koristiti za stilizovanje. Potrebno je da oni budu dovoljno hranljivi za vaš tip kose, daju volumen i sjaj.
Ukoliko želite kosu kao da ste tek izašle iz frizerskog salona morate da radite na njenom volumenu dok je fenirate. Dakle, posvetite posebnu pažnju korenu kako biste dobili volumen kakav je uvek imala Sindi Kraford.

sindi kraford kosa
PHOTOlink / Everett / Profimedia 

Četke zbog svog oblika ne mogu da dospeju do samog korena, ali zato prsti mogu. Pre nego što počnete sa feniranjem, prebacite kosu preko glave, pa prstima rastrsite koren vlasi koristeći i fen u isto vreme. Ovo će lepo razdvojiti vlasi i podići ih. Zatim tokom feniranja se potrudite da što više podižete kosu i da se posebno fokusirate na feniranje korena.