ZABORAVITE NA FEN I STILIZOVANJE: Vodene talase preporučuju frizeri slavnih, a prekrasan izgled kose postiže se lako

Vodeni talasi u kosi nosiće se tokom proleća i leta, a uz frizerske savete možete ih napraviti i sami.

Vodeni valovi su u modi
Stradivarius.com 

Uprkos tome što smo zakoračili u eru vladavine ravne i naglašeno uredne kose, vodeni talasi su frizura čija popularnost raste zbog mogućnosti nošenja bez obzira na dužinu, teksturu ili tip kose.

Osim toga, ovi talasi nisu izbor samo za letnje mesece, kao što je to slučaj s morskim talasima, ili zahtevni i komplikovani za oblikovanje, poput sirena talasa. Zbog toga predstavljaju savršen izbor za one kojima uvek nedostaje vremena za oblikovanje, kao i za one koji ne vole da troše vreme na feniranje i stilizovanje kose.

Bilo da žudite za osveženjem izgleda, bilo da želite da ostanete u toku s trendovima, izborom nećete pogrešiti, a izgled vodenih talasa vrlo je lako postići, čak i ako niste baš vešti u oblikovanju kose.

Zendaja je prošle godine na dodeli Oskara nosila vodente talase
The Grosby Group / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Što su vodeni talasi?

- Talasi u obliku slova S imaju opušten i graciozan izgled, oponašajući kretanje talasa u vodi, objašnjava frizer slaavnih Bari Li Mo.

Ali po čemu se razlikuju od ostalih trendi talasa?

Dok sirena talasi ističu volumen na temenu, više definisane talase koji se dobijaju uz pomoć vrućeg uvijača i specijalnih proizvoda koji daju taj 'mokri' izgled, vodeni talasi su moderan pristup ovom trendu, daleko više nosiv.

- U osnovi, vodeni talasi su opušteniji i manje strukturirani od sirena talasa, manje teksturirani od beach talasa i generalno imaju mekši izgled, kaže slavni frizerski stilists Kris Eplton.

Njegov kolega Bari dodaje da vodeni talasi zadržavaju opušten i neopterećen izgled morskih talasi, ali su znatno opušteniji i glađi, s naglašenim pokretom.

Vodeni talasi su nešto opušteniji od sirena talasa
Instagram 

Kako kod kuće postići ovu frizuru?

Za oblikovanje ove frizure biće vam potrebna pegla za kosu, a ako vaša već ima teksturu, prvo je treba malo osušiti i "spustiti" fenom. Takođe, s obzirom na to da se radi o oblikovanju frizure uz pomoć toplote, na celu kosu nanesite sredstvo za zaštitu od toplote. Zatim, odvajajući male pramenove kose, oko pet centimetara, povucite peglu od korena do vrhova, koristeći pokrete kako biste kreirali oblik slova S.

- Lagani, glatki pokreti sleva nadesno pomoći će u postizanju savršenog labavog talasa, laže Bari napominjući da bi ova tehnika trebala biti ležerna i nesavršena – ne mora svaki pramen biti na svom mestu. Za najprirodniji izgled napravite talase tako da neki delovi idu prema licu, a drugi prema spoljašnjem delu glave. Dodavanje sredstva protiv kovrdžanja pomoći će da talasi ostanu netaknuti i na dodir mekani.

Vodene talase možete postići i bez toplote - uz pletenje pletenica na vlažnu kosu s kojom ćete prenoćiti i sutradan otplesti pletencie
Instagram 

Frizer i vlasnik salona Nuncio Savijano kaže da je ovaj izgled lako postići i bez pegle i izlaganja kose toploti, a za to su najučinkovitije pletenice.

- Ispletite sedam do osam malih i labavih pletenica po celoj glavi dok vam je kosa još vlažna. Zatim, kada se probudite, otpletite pletenice i upotrebite široku četku kako biste nežno iščešljali pramenove, kaže on.

Kako biste dobili gladak gornji deo, pletenje pletenica započnite nekoliko centimetara od vrha glave u odnosu na koren. Kada je reč o vrhovima, možete ih ostaviti neupletene (kako bi prelaz izgledao prirodnije) ili upletene (ako želite izgled sličan morskim talasima).

Ako imate suve ili ispucale vrhove, možete ih premazati laganim hidratantnim uljem poput arganovog, a kako biste zadržali oblik talasa celi dan, na kosu naprskajte lak s fleksibilnim fiksiranjem - on će zadržati oblik, ali bez dodavanja krute strukture.

Kako napraviti lokne pomoću čarapa  tiktok/@sherrymaldonado

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši