Lokne su se definitivno vratile na velika vrata. Nakon afro varijanti, kao i talasa napravljenih triple presom, tj. takozvane sirena frizure, sa toplim danima došli su na red i beach wave talasi, koji su sa razlogom omiljeni stil tokom leta.

Uostalom, svi mi volimo onaj morski stil - kada je kosa blago izlomljena, a frizura deluje boho, messy, a opet tako šik.

Ovu frizuru prošetala je i seksi "Uraganka" Ivana Nikolić tokom odmora na Zanzibaru, te su se u moru komplimenata ispod objava mogla naći i pitanja kako ovako nešto napraviti kada nismo na moru, a u toku prethodnog dana podelila je na svom Instagramu fotografiju na kojoj je jasno da se ove frizure ne odriče ni nakon povratka u Beograd.

ivana nikolic  voli popularne morske talase u kosi
printscreen/instagram 

Međutim, ukoliko mislite da vam je za "beach waves" potrebna toplota, odnosno toplota, varate se. Doduše, ukoliko ste poželele da ponesete ovakvu frizuru, a imate samo desetak minuta, u tom slučaju moraćete da koristite i presu. Zato smo za vas našli dve varijante - jednu bez toplote i drugu brzu, i to po savetima čuvenog frizera Dženifer Lopez i Kim Kardašijan, Krisa Epltona.

Ipak, jedna stvar je zajednička u obe varijante - sprej za teksturisanje kose na bazi morske soli.

Možete ga nabaviti u bilo kojoj drogeriji, a bitno je da zapamtite da sa ovim sprejom ne treba preterivati jer vam može isušiti kosu, te se preporučuje da stavljate jača pakovanja za hidriranje.

Morski talasi bez toplote

Najbolja varijanta je da ih ostavite preko noći. Tako će vam frizura zagarantovano izdržati duže. Ključ je u takozvanoj "bokserskoj" pletenici, odnosno izvrnutoj kiki ili french braid kiki. Na taj način će se kosa lepše "lomiti" sa prednje strane. Pre nego što ispletete pletenicu, naprskajte je sprejom sa morskom solju, i tek ujutru raspletite. Ne zaboravite da je bitno da kosa bude čista i suva, a ujutru je dobro protresite i dodatno, ako je potrebno, zgužvate prstima.

Sirena look je poprilično popularan, ali ako nemate dugu kosu, možete koristiti ekstenzije. Pokvasite ih, i dobro nagužvajte, i ostavite da se suše preko noći na platnenom peškiru ili majici. Kada ih zakačite, dobićete sjajnu i prirodniju kombinaciju kao da ste upravo došli sa plaže jer ekstenzije neće biti toliko izlomljene kao kosa koju ste upleli, te ćete dobiti sjajan nehajno-glamurozan look koji verujte, neće ostati nezapažen.

Brzi talasi

Dakle, imate ravnu i beživotnu kosu, a treba vam brza frizura? Kris kaže da je najbitnija priprema i da je ovako nešto moguće dobiti za 10 minuta. Na prvom mestu, ne smete zaboraviti proizvode za zaštitu od toplote. Nakon toga naprskajte sprej sa morskom solju i upletite pletenicu. Naprskajte sprej još jednom ili u nedostatku istog, poslužiće vam pena za kosu.

Ukoliko vam je gusta kosa, podelite je u nekoliko sekcija i ispletite čvrste pletenice. Pređite presom od početka do kraja pletenice. Uvek je bolja varijanta da pređete nekoliko puta preko sekcija kike nego da presu duže držite na jednom mestu.

Ostavite da se prohladi, a potom raspletite kosu, protresite je i nanesite lak ili penu, ukoliko je potrebno.

I voila! Dva laka načina, a garantujemo da ćete ovu frizuru praviti stalno!