Jedna od najpopularnijih i najtraženijih frizura za 2022. godinu je shag, što u prevodu znači čupavo, a odlikuju je pomalo divlji krajevi koji kreiraju vrlo casual i chic stil.

Različite dužine automatski naglašavaju jagodice i područje oko očiju, stvarajući uzbudljiv izgled koji zahteva minimalno truda oko oblikovanja. Kako ne postoji samo jedna varijanta izgleda, ova frizura pristaje svima nepogrešivo naglašavajući ličnost i individualni stil.

- Shag je klasična frizura koja predstavlja slobodu - razigrana, bez napora, slojevita i raščupana, kaže frizer Adir Abergel. Upravo je te karakteristike čine vrlo prikladnim odabirom i danas. Najbolje od svega je činjenica da ova trendi frizura nije rezervisana samo za određenu dužinu ili teksturu kose, već odgovara gotovo svima, a mi smo izdvojili pet najljepših stilova.

1. Shag i dugi slojevi

Ako nemate dovoljno hrabrosti da skratite dugu kosu, a ipak žudite za promenom, ovo je sjajno rešenje. Shag izvrsno funkcioniše na dugoj kosi, a njegova svestranost savršena je za različite tipove i teksture. Dugoj kosi daje tako potreban volumen te je odlično rešenje za tanku kosu. Ali, jednako dobro izgleda i na gustoj kosi jer pruža dodatnu strukturu bez puno napora za oblikovanje.

2. Shag sa šiškama

Bez obzira o kojem je obliku reč, šiške su hit ove sezone, a u kombinaciji sa shag frizurom izgledaju sjajno. Ako niste spremni na veliki rizik, odlučite se za šiške koje sežu do jagodica.

Time nećete puno menjati frizuru, a opet ćete dobiti osvjžen izgled. Upravo takav izgled fura i Kaja Gerber, a tu je i još jedna prednost – kada šiške porastu samo ih sklonite u stranu i imaćete sjajan slojeviti shag.

Posebno efektno izgleda kombinacija shaga ravnim šiškama. Takve šiške u kontrastu su sa slojevito ošišanom kosom, a posebno elegantno izgledaće ako ih oblikujete s malom količinom gela.

3. Kovrdžavi shag

Shag frizura je idealna frizura za sve s prirodno kovrdžavom kosom. Ovaj oblik frizure kovrdžavu kosu će jednostavno ukrotiti, ali i zadržati prirodan i opušten izgled.

Slojevi koji se stapaju jedan u drugi izgledaju vrlo laskavo i trenutno su u trendu. Ali, svakako pazite da vrhovi budu stanjivani po dužini jer ćete tako dobiti nepogrešiv izgled koji je trenutno vrlo popularan.

4. Moderni shag

Moderna interpretacija trendi frizure jako podseća na cipal frizuru, a upravo je to čini vrlo uzbudljivom. Poanta modernog shaga je da, iako se šiške i značajne slojevi kose oko lica pomeraju, dužina ostatka kose šiša se na istu dužinu. Ovaj oblik sjajno funkcioniše s bob frizurom.

5. Shulet frizura

Ovo frizura svaži za jednu od najveći trend ove godine. Sadrži suptilne slojeve i prirodnu slojevitost shag frizure i kratku gornju kosu i šiške cipal frizure iz 90-ih. Dužina šiški stilizuje se prema ukusu i stilu – mikro šiške stvaraju oštar izgled, a šiške zavese izgledaju super elegantno.

Svakako ne treba zaboraviti na negu kose. U nastavku vam donosimo za recept koji će preporditi vašu kosu i suve krajeve:

Maska za kosu od 3 sastojka protiv suvih i ispucalih krajeva TikTok/4ngel_herrera