Neka od pitanja koja često postavljamo jeste postoji li ta idealna frizura koja se lako održava, a i stilizuje u tren oka? S trendi bob frizurom se čini da postoji! Reč je o bobu, simbolu ženske nezavisnosti koji je prošlog veka predstavio vizuelni simbol velikih socioloških i kulturnih promena.

Ravno li stepenasto šišani bob, kratki, talasasti, poludugi… samo su neke od opcija! Bob frizura važi za frizuru koja se vrlo lako održava i stilizuje i može se nositi na razne načine i na svaki tip kose.

Bob frizura važi za frizuru koja se vrlo lako održava i stilizuje.
Instagram 

Ipak, postoji zamka koju je važno izbeći! Podatak o tome kako je reč o univerzalnoj frizuri koja sjajno pristaje svim oblicima lica nije tačan.

Ključno je dogovoriti se s frizerom kako bi zajedno stvorili oblik koji najbolje odgovara pojedinom obliku lica, pa onda i tipu kose. Primera radi, mekši oblici i lagani prelazi odgovaraju kovrdžavoj i talasastoj kosi, dok se žene s ravnom kosom mogu odvažiti na oštriji luk koji može doprineti dramatičnoj promeni izgleda.

Trenutno najpopularnije vrste boba su klasični, lob i bob A linije.
Shutterstock 

Trenutno najpopularnije vrste boba na koje se odlučuju žene širom sveta su klasični bob srednje dužine, kao i lob - dužu verziju asimetričnog boba koji seže do ramena ili tik iznad njega. Klasičan bob A-linije već je decenijama simbol ženske snage, a ovaj trend spremno su prigrlile slavne dame.

Klasičan bob A-linije već je decenijama simbol ženske snage.
screenshoot/instagram 

Kao još jedan argument zašto se odlučiti na bob frizuru, stilisti za oblikovanje kose navode da je reč o najbezbolnijem prelazu s duge na kratku kosu, kao i da je bob savršen za sve koji priželjkuju transformaciju frizure bez drastičnog šišanja. Bob frizure uspešno dokazuju kako kratka kosa može biti puna volumena, ženstvena i seksepilna.

Bez obzira da li kosu tretirate toplim uređajima za stilizovanje kose ili pak uspešno odolevate fenu, kosa je naročito podležna krzanju i oštećenjima usled promena vremena i hladnog vazduha. Kako biste kosu, pored regeneratora, dodatno nahranili, isprobajte domaću masku od 3 sastojka:

Maska za kosu od 3 sastojka protiv suvih i ispucalih krajeva TikTok/4ngel_herrera