Koliko puta vam se desilo da ste se oduševili nekom frizurom, ali da ste unapred odustali od šišanja jer to jednostavno ne stoji dobro tankoj kosi?

Nekad se čini da sve što je trenutno moderno namenjeno je samo onima sa bujnom "grivom", međutim, činjenica je da čak i ako imate tanku dlaku, postoji način da iznesete moderne trendove i potpuno promenite lik uz pravilno stilizovanje.

Zato vam i donosimo predloge koji će zasigurno učiniti da se osećate bolje, izgledate lepše, a dobro je poznato koliko dobra frizura utiče na samopouzdanje.

Duga ravna kosa

Da, možda ovo zvuči čudno, ali zapravo, duga, ravna kosa najbolji je način da vašu tanku kosu pretvorite u prednost. Čak i ako dodate par komada ekstenzija za svečane prilike, budite sigurni da ovakva frizura samo može da vam oveća samopouzdanje, nikako da ga spusti. Takođe, mali trik je i da koristite ddobar šampon za suvo pranje ako vam se vlasište brzo masti, a to će ujedno dati kosi i volumen. Caka je da ga naprskate prvi put kada je kosa potpuno čista, a ne tek kada se izmasti.

Ravna kosa može biti sjajan izbor za tanku dlaku.
Youtube 

Frizure s gustim šiškama

Koju god frizuru da imate, ako joj dodate šiške - bum, imate volumen! Učinite svoje šiške što debljim i ravnijim, jer ćete tako svu iluziju gustine izbaciti napred i prevariti gledaoca. Debele šiške možete kombinovati sa različitim frizurama, a one će svaku učiniti posebnom, kao i ceo vaš izgled!

Šiške će transformisati svaku frizuru.
pritnscreen/instagram 

Bob u globalu

Bob je klasik koji nikada ne izlazi iz mode, a sjajno pristaje damama sa tankom kosom. Vratio se na velika vrata, a u galeriji ispod pogledajte neke od primera slavnih dama koje su ponele ovu savršenu frizuru koju ćete stilizovati očas posla.

Instagram, Profimedia Bob frizura slavnih dama

Stepenasti bob

Ovo je možda i najpopularnija frizura nevezano da li imate gustu ili retku, debelu ili tanku dlaku... Takođe je i "sigurica" za one koji ne žele prevelike promene. Zbog pažljivo sečenih stepena ova frizura daje iluziju volumenta, te obavezno frizeru odnesite ovu fotografiju.

Asimetrični bob

Još jedna moderna vrsta boba je asimatrični, a ovd euvek možete da se igrate sa stilom feniranja - da li želite na ravno ili kovrdžavo. Poenta je samo da jedna strana bude duža, a aimetrični bob stvara pomalo dramatičan izgled i ostavlja utisak snažne žene koja se ne plaši da bude drugačija.

Asimetrični bob idealan je izbor za odvažne žene.
printscreen/instagram 

Kratka kosa

Kratka frizura sa puno volumena uvek će izgledati bujnije od duge kose bez volumena. Zlatni savet profesionalca - naprskajte sprej za volumen u koren, i obavezno osušite kosu naopako! Ako ste nesigurni jer ste oduvek imali dugu kosu, možda će vas ovi sjajni primeri inspirisati i podstaći da se odvažite na nešto novo!

Instagram Pogledajte neke od primera kratke kose i nemojte se plašiti da eksperimetišete sa frizurama.

Razbarušeni pixie

Nemojte se plašiti kratke kose. Pogotovo ako je aš izbor rzbarušeni, neodoljivi pixie cut. Ne samo što će vam kosa delovati bujnije, već se i neverovatno lako stilizuje. Dodajte crveni karmin i nema ko vas neće primetiti u prostoriji. 

Pixie frizura idealan je izbor za tanku kosu.
pritnscreen/instagram 

Duži bob

Kosa dužine do vilice ili do ramena, koja je pritom ravno šišana, uvijek daje genijalan privid volumena. Samo je bitno da kod stilizovanja ne dodate previše teksture ker time možete otežati vlas i izgubiti viziju volumena. Krupne, meke lokne, dobar su izbor, kao što je to uradila, primera radi, Nikol Šerzinger, koja kada skine ekstenzije zapravo ima tanku kosu, te je šišanje na duži bob bio pun pogodak.

NI ONA NIJE ODOLELA NAJPOPULARNJEM TRENDU SEZONE: Nikol Šerzinger nosi frizuru koja u trenu smanjuje godine Instagram/nicolescherzinger

Stepenaste frizure za tanku kosu - da ili ne?

Jako je bitno da zapamtite da stepenaste frizure mogu biti izbor za tanku kosu, ali samo ako ne preterujete sa dužinom samih stepena, jer ćete veoma lako umesto više volumena dobiti "rezanca" pogotovo kada se vlas izmasti. Frizeri savetuju, pogotovo ako puštate kosu, da ipak izbegavate ovakav tip šišanja i iz razloga jer krajevi brže pucaju.