Kad se radi o promeni frizure, a posebno ako ona podrazumeva prelazak na mnogo kraću dužinu od uobičajene, često oklevamo. Međutim, pronašli smo kratke frizure s kojima ćete izgledati veoma cool i urbano, a pored toga, one "skidaju" godine s lica.

Takođe, ne zahtevaju previše truda i vremena pred ogledalom niti posebne veštine za stilizovanje. Pa ako tražite znak da je vreme za transformaciju looka.

Pogledajte u nastavku sedam kratkih frizura koje nas navode da odmah zakažemo frizera...

1. Ultrakratka kosa

Sasvim kratka kosa po uzoru na Zoe Kravitc pristajaće onima s malo snažnijom kosom koje žele naglasiti crte lica.

2. Kratki bob

Strog, ali seksi - klasičan ravni bob takođe pruža bezbroj mogućnosti za oblikovanje - s razdeljkom na stranu ili na sredini i uvek će izgledati cool, čak i kada počne da raste.

Frizura koja će vas u proleće 2023 izdvojiti iz mase
printscreen/instagram 

3. Retro vajb

Malo glamura nije na odmet - zato za posebne prilike birajte bob sa uvijenim krajevima ka unutra, i obavezno - šiškama sa strane. Izgledaćete kao filmska zvezda. 

Retro look boba
Instagram 

4. Kratka shag frizura

Frizura koju su 2021. zavolele odvažne devojke, uključujući Majli Sajrus, ostaje u trendu. Spoj dužeg 'shaga' i kraće 'fudbalerke', ova frizura stvorena je za žene sa stavom.

5. Zalizana kosa unazad

Bez obzira na to koju kratku frizuru imate, zalizana verzija izgledaćete neuporedivo elegantnije i chic, baš poput modela na pisti. Uz dobar tutorijal, vrlo lako ćete je napraviti i sami.

6. Kovrdže

Kovrdžavi bob naglašava meke crte lica i izgleda neverovatno chic u svakom životnom dobu. Nikada nije bio popularniji, zato ako se dvoumite, sada je pravi trenutak da zakažete frizera.

Uz kovrdže ćete izgledati veoma chic
screenshoot/instagram 

6. Boje i aksesoari

Gen Z ne može da zamisli život bez cirkona i ukrasa za kosu, baš ko ni bez pramenova u najrazličitijim bojama - od ljubičaste do zelene. Ako volite ekscentričan look, poigrajte se s ovim stilom.