KAKO DA ZAŠTITITE KOSU OD UREĐAJA ZA ZAGREVANJE? Ubacite u rutinu OVAJ PROIZVOD ako ne želite da oštetite dlaku

Otkrijte u nastavku kako kosu možete da zaštite od fena, pegle, figara i ostalih uređaja...

Okrugla četka stvara volumen i ispravlja kosu.
Shutterstock 

Ako često koristite uređaje za zagrevanje kose, važno je da je što bolje zaštitite bez obzira na tip ili stanje kose.

I koliko god se to bezazleno činilo, čak i ako jednom nedeljno stilizujete kosu uređajima za zagrevanje kose – oštećujete ju, bilo da se rado o fenu, pegli ili figaru.

Baš zato postoje proizvodi za zaštitu od toplote koji stvaraju zaštitni sloj između kose i uređaja. Većina je takvih proizvoda na bazi silikona koji imaju ulogu da naprave sloj koji će se uhvatiti za kosu i usporiti zagrevanje od uređaja do kose, pa će je i manje uništavati.

Prejako i prenaglo zagrevanje kose, kakav efekt imaju pegla ili figaro, isušuje kosu, pogotovo ako se koristi svaki dan. Ukratko, cilj ovakvih proizvoda jeste da uspori širenje toplote od uređaja i rasporedi je ravnomernije po kosi, posebno kad je reč o tankoj ili farbanoj kosi. Sprejevi su tu da povrate negu vašoj kosi i očuvaju folikule.

Korisitite proizvode za zaštitu od toplote ako se često fenirate
Shutterstock 

I nije dovoljno da samo poprskate kosu, već odvajate sekciju po sekciju kako koristite zagrejvajući uređaj na pojedinom delu kose.

No, bez obzira na njihovu funkciju i učinkovitost, jedna od stavki na koju svakako morate pripaziti jeste kakve uređaje za zagrevanje kose koristite. Postoji pregršt uređaja koji koriste tehnologije za smanjivanje uništavanja kose, pa svakako, ako ste u potrazi za novim, neka vam oni budu prioritet.

Obratite pažnju prilikom kupovina uređaja za stilizovanje, birajte one koji imaju opciju za smanjivanje toplote
Shutterstock 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši