Lokne su se definitivno vratile na velika vrata, ali nažalost, nismo svi vični da dobijemo prelepe lokne i kosu punu volumena i van salona.

Znamo koliko uvijanje kose može biti dosadan i frizički težak posao, ali sa ovim laganim trikovima vam garantujemo da ćete dobiti loknastu kosu u tren oka!

Kako napraviti lokne

Profesionalna frizerka Maria Aiello otkrila je na svom Instagramu kako da dobijete loknastu kosu u nekoliko jednostavnih koraka. Njen video u kom pokazuje kako se prave lokne ima više od 440 hiljada lajkova, a mnogi su oduševljeni njenim spretnim trikom.

Najlakši način za postizanje lokni Instagram/mariaaiellohair

Prva stvar koju treba da uradite da biste dobili lokne jeste da podelite kosu na dva dela i nežno ih umotate prstima pre nego što ih obmotate oko pegle ili figara odozdo prema gore i u pravcu od lica. Za samo nekoliko minuta vaša kosa će dobiti prelepo izlomljenje lokne vredne crvenog tepiha!

Na sličan način možete dobiti i talase

Frizer Dženifer Lopez i Kim Kardašijan, Kris Eplton otkrio je učinkovit način da bez mnogo oštećivanja kose postignete sjajan rezultat talasa. Naime, on prvo kosu uplete u dve pletenice, a zatim preko njih blago prelazi peglom. Uz nekoliko prevlačenja dobija se rezultat zadivljujućih talasa vrednih svakog pomena!

Frizer otkrio najbrži način za stilizovanje talasa instagram/chrisappleton1

Osim samog stilizovanja, veliki deo lepog izgleda lokni je i njihovo održavanje. Zato vam u nastavku donosimo kako da održavate loknastu kosu tokom dana!

Lokne - saveti za održavanje

Ako vam je kosa prirodno talasasta ili kovrdžava, sigurno će vam biti lakše da oblikujete u lokne kako bi bile što lepše i izdržljivije. Ako je vaša kosa ravna, uvijanje će potrajati malo duže, ali rezultat lepih lokni će svakako biti vredan toga. Prilikom stilizovanja, kosu treba zaštititi proizvodom za zaštitu od toplote kako bi lokne nastale bez da oštetiš kosu.

lokne možete postići i bez toplote
Instagram 

Kada održavate lokne, svakako je važno pravilno rukovati aparatima za oblikovanje kose, kao i pravilno nanošenje proizvoda za negu.

Maske, šamponi, kreme i sprejevi su dobri saveznici koji će vam pomoći da održite i osvežite svoje lokne. A mi vam preporučujemo da isprobate brendovi koji imaju čitave linije posvećene loknastoj kosi, kao i razne dubinske tretmane za lokne.