Lokne su se definitivno vratile na velika vrata, ali nažalost, nismo svi vični da dobijemo prelepe kovrdže i kosu punu volumena i van salona.

Da, presa i figaro jesu sjajan način da dođete do željenog rezultata, ali nisu dobri na duže staze. Bar ne ako želite da imate zdravu i dugu kosu.

Međutim, sada se na mrežama pojavio nov trik za koji vam ne treba ništa više do stare pamučne majice, a koji obećava sjajne rezltate kao iz salona i bujnu kosu kao da ste se upravo vratili sa feniranja.

Ceo postupak smislila je jedna korisnica Tiktoka koja nije znala kako drugačije da stilizuje curtain bangs, odnosno popularne "zavesice" koje su trenutno popularne.

trik sa majicom za kosu
printscreen/tikTok 

Tehnika umnogome podseća na "čarapa - lokne", s tim što je ovakav način uvijanja još bolji ako želite i volumen, a ne samo kovdže.

Sve što je potrebno je da kosu operete i prosušite i eventualno stavite penu ili preparate koje inače koristite kada uvijate kosu. Pamučnu majicu urolajte, pa uvežite u krug sa nekoliko gumica sve dok ne liči na obruč, a koliko je veliki krug zavisi od dužine vaše kose.

tiktok trik sa majicom
pritnscreen/tiktok 

Ako vam je kosa srednje dužine, krug treba da bude veći kako bi išao oko glave, a vi mogli da provučete sve pramenove. Ako imate gustu i dužu kosu, "krofna" od majice treba da je manja.

@style T shirt curls?! WHAT?! Have you tried this #hairhack yet?! @rosalieedith #foryoupage#foryou#fyp#style#hairinspo#fashion#tiktokfashionmonth♬ original sound - style

Idealno je da sa ovako nečim prespavate, a svi koji su pokušali trik kažu da je ova tehnika jedna od najudobinijih. Sa druge strane, dobićete uvijenu kosu i ako držite ovako nešto na glavi par sati, tako da je sjajan izbor i kada se spremate za grad. Veliki plus je i to što vam je kosa taman sklonjena sa lica dok se šminkate, a ceo postupak pogledajte u vidu ispod i pokušajte i same.