Lokne su se definitivno vratile na velika vrata, ali nažalost, nismo svi vični da dobijemo prelepe kovrdže i kosu punu volumena i van salona.

Da, presa i figaro jesu sjajan način da dođete do željenog rezultata, ali nisu dobri na duže staze. Bar ne ako želite da imate zdravu i dugu kosu.

Da li ste znali da kosu možete navijati i na helanke?
Instagram 

Ali da li ste znali da lokne možete stilizovati uz pomoć helanki? Da, dobro ste čuli. Reč je o sportskom modnom komadu, predviđenom za vežbanje, a ono što je važno jeste da je prilično rastegljiv.

Kako napraviti lokne?

Na mrežama pojavio nov trik za koji vam ne treba ništa više od helanki, a koji obećava sjajne rezltate kao iz salona i bujnu kosu kao da ste se upravo vratili sa feniranja.

Tehnika umnogome podseća na "čarapa - lokne", s tim što je ovakav način uvijanja još bolji ako želite da prespavate dok se lokne formiraju.

Postupak

1. Sve što je potrebno je da kosu operete i prosušite i eventualno preparate koje inače koristite pre uvijanja kose.

2. Helanke postavite tako da vam nogavice budu raspoređene sa obe strane, a gornji deo ostavite na vrhu glave.

uvijanje kose na helanke..
Instagram 

3. Počnite da pa motate jedan po jedan manji pramen oko nogavice, a zatim ih upakujte u nogavicu.

4. Kada isto uradite i sa drugom stranom, obe strane upakujte u gornji deo helanki koji će poslužiti kao vreća koja čuva lokne od raspadanja tokom noći.

5. Za volumen u prednjem delu, izdvojte šiške i urolajte ih u jedan veći vikler i držite barem pola sata pre otpuštanja lokni iz helanki.

Postupak možete videti i u videu u nastavku:

Uvijanje kose uz pomoć helanki Instagram/ootdmagazine