Lokne su raskošna frizura koja je pogodna i za dnevne i za večernje, i za ležernije, ali i svečanije prilike, pa tako nimalo ne čudi što je toliko voljena među ženama.

Ipak, mnogima ova fruzura predstavlja problem, jer pomišljaju da će oduzeti previše vremena i da će prilikom stilizovanja morati da koriste figaro ili peglu koji dodatno oštećuju kosu.

Međutim, postoje trikovi pomoću kojih ćete dobiti savršene lokne ili talase bez toplote.

U nastavku donosimo savete kako da napravite lokne uz pomoć trake za kosu!

Lokne pomoću trake za kosu

Kada nemate vremena za pranje i feniranje kose, ovaj trik će vam pomoći da napravite raskošne lokne.

Potrebno: 

1. traka za kosu

2. četka

Postupak:

Operite kosu, očešljajte je i blago prosušite, a zatim postavite traku kao da stavljate kapu. Zatim uzmite tanji pramen kose, uvrnite ga i prebacite ga ispod traka tako da kosa nigde ne štrči. Postupak ponavljajte sve dok ne dođete do polovine glave.

Isti postupak primenite i sa druge strane.

Uvijanje kose na traku  Tiktok/@lillianbabaian

Dobro pričvrstite traku oko glave, jer ukoliko vam spadne, lokne neće biti definisane i lepe. Posle uvijanja, možete leći i prespavati i tako ćete postići pun efekat.

Ukoliko nemate dovoljno vremena, ovu frizuru možete da napravite i brže: kosu namotajte na isti način, potom fenom nekoliko minuta zagrejte kosu, pa sačekajte da se kosa ohladi, kako bi zadržala oblik. Skinite traku i spremni ste za izlazak iz kuće.