Frizeri kažu da je ova zima bila u znaku brineta, ali kako nam se bliži proleće, tako nam se čini da nam se vraćaju svetlije nijanse. Poslednja koja je došla u fokus je tzv. nektar plava.

Allure se opisuje kao kremastu nijansu koja nudi savršenu ravnotežu između platinastih tonova i mekih, toplih nijansi, što je čini jednostavnijom za održavanje.

Stručnjaci pojašnjavaju da nektar-plava izgleda luksuzno i toplo, a ključno je da baza naginje zlatnim tonovima, dok su pramenovi kremasti, topli i slojeviti i uokviruju lice.

Ako poželite ovu nijansu, stručnjaci predlažu da u salonu tražite bež ili zlatno-plavu bazu s pramenovima koji su malo deblji nego što biste inače poželeli.

 - Ova boja najbolje odgovara osobama sa svetlijom prirodnom bojom kose jer je problem s tamnijim tonovima taj što se znaju javiti narandžaste nijanse protiv kojih se teško boriti - kažu stručnjaci za Allure.

Pored toga, oni dodaju da nektar-plava nijansa odlično izgleda kad se nosi s voluminoznijim frizurama, poput onih kakve su nosili supermodeli devedesetih godina prošlog veka.

To je odlična kombinacija, s obzirom na to da su fen-frizure ponovno došle u centar pažnje, a sa sobom nose eleganciju i glamur, čak i u svakodnevnim izdanjima. Kako takvu frizuru možete postići, pogledajte u nastavku:

Kako napraviti lokne pomoću čarapa  tiktok/@sherrymaldonado