OVA ŽENA 6 GODINA NIJE KORISTILA ŠAMPON: Odrekla se svih proizvoda za kosu i rezultati su kranje neočekivani

Tiktokerka priznala da 6 godina nije oprala kosu šamponom.

Tiktokerka koja 6 godina nije oprala kosu šamponom.
Instagram 

Možete li da zamislite više od nekoliko dana bez pranja kose šamponom? Ni mi isto"
Deluje nam, u najmanju ruku, nehigijenski, ali i bespotrebno da se odreknemo proizvoda koji je toliko godina prisutan u našoj rutini.

Međutim, pobornici metode "no poo" u potpunosti su se klonili ove svakodnevne higijenske rutine, odlučujući se za prirodnije metode održavanja kose čistom.

Laura Ešli tvrdi da je stranci redovno obasipaju komplimentima zbog svoje duge i kovrdžave kose, priznajući da njena tajna ne leži ni u jednom korporativnom kozmetičkom proizvodu. Laura zapravo priznaje da nije koristila šampon šest godina, te da umesto njega jednostavno samo češlja kosu pre nego što je ispere vodom.

Devojka koja ne koristi šampon TikTok/veggieshredder

Sigurno ovo nije svima privlačno, ali Laura veruje da je njena kosa sada daleko zdravija nego što je bila kada je koristila proizvode za negu. Na svom TikTok profilu ispričala je da dobija mnogo komplimenata za svoju kosu, a napomenula je i da joj kosa nema neprijatan miris kao što su mnogi mislili.

"Masku za kosu stavljam jednom nedeljno. Moja kosa je oprana, samo je ne tretiram šamponom ili regeneratorom. Dakle, nije da ništa ne stavljam na kosu - to je velika zabluda koju su ljudi stekli iz videa."

Devojka koja 6 godina ne koristi šampon i balzam za kosu TikTok/veggieshredder

Budući da je zainteresovana za sve načine zdravog života, Laura je započela s ovom rutinom za kosu nakon što je saznala za "no-poo-a"metodu pranja kose na internetu. Kako je objasnila, za nju je to bila "neka vrsta DIY eksperimenta" i počela je da se pita da li je zaista potrebno da troši novac na kozmetičke proizvode za kosu.

Laura kaže da više ne troši 40 minuta na sređivanje kose i otkrila je da je njena kosa sada zdravija i brže raste. Prvo je kosu prala prirodnom mešavinom sode bikarbone i sirćeta, a onda je sve proizvode odbacila i kosu počela da pere samo vodom istovremeno je raščešljavajući.

Žena koja ne koristi šampon već godinama kosu pere samo vodom istovremeno je raščeđljavajući.
Shutterstock 

Isprva je kuhala mješavinu sode bikarbone i octa kao potpuno prirodno sredstvo za pranje kose. Međutim, na kraju je odbacila i ove proizvode, održavajući kosu svježom samo češljem, vodom i malo ulja koje umasira na vrhove.

Laura je svoju odluku objasnila vrlo jednostavno "Prestala sam da koristim šampon iz prodavnica jer je puno toga dodato u njega. Moje mišljenje je da ako ne mogu da izgovorim neki sastojak ili ne znam šta je, pokušaću da ga se klonim. Nema šanse da smo živeli sve ovo vreme i da odjednom svima treba korporativni šampon s 50 sastojaka."

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši