Ukoliko ste ljubitelji wolf cut-a i shullet-ke, sigurni smo da će vam se dopasti i njihovo "čedo" - octopus cut.

Dakle, u pitanju je kombo trenutno dve najpopularnije frizure uz nezaobilazne curtain šiške.

Na mrežama je apsolutni hit, a posebno je dobra za one koji nemaju previše vremena za stilizovanje. Zapravo, kod octopus cut-a, što je "neurednija" i rasčupanija, to bolje.

Zapravo, octopus cut je, slobodno možemo reći, modernija varijanta frizure koju je proslavila Rejčel iz "Prijatelja".

Akcenat je na gornjem delu punom volumena, dok su donji slojevi tanki i poput "bičeva", odnosno izgledaju kao kraci oktopoda, te otuda i takav naziv, a kako sve možete da je stilizujete pogledajte u videu u nastavku:

WOLF CUT IDE U PENZIJU: Octopus frizura osvaja mreže, a najbolje od svega je što se stilizuje očas posla TikTok/hair_dot_com

Ovakve frizure inače su sjajan izbor i za tanku kosu jer će prividno delovati gušće, a jedino što omekšava look kako ne bi delovao poput mullet-a su "zavesice", odnosno curtain šiške koje se uglavnom feniraju na spolja.

Dužina je takođe optimalna, te na mrećama možete videti primere srednje dužine, ali i izrazito kratke, gde se jasno vidi karakterističan način šišanja. 

Octopus cut frizura lako se stilizuje i može biti različitih dužina.
printscreen/instagram 

Inače, na ovaj stil nisu ostale imune ni slavne dame, te smo varijaciju octopus cut-a već mogli da vidimo na lepoj manekenki Kaji Gerber, te ne sumnjamo da će i u narednom periodu sve više dama birati ovakvu frizuru.