Novi beauty trend mikro šiški podelio je mišljenja zbog neobičnog izgleda. Megan Foks se prošle godine pojavila na Met Gali s mikro ili 'baby' šiškama i izazvala brojne reakcije.

Neki su smatrali da im nedostaje ženstvenosti, ali svi su se složili oko jedne činjenice - ovo je zaista nešto neobično.

Duge i bujne šiške tada više nisu bile in, već su u fokusu bile kratke i slatke šiške, barem kako su nam savetovali trendseteri.

Megan Foks nije jedina koja je isprobala buntovne i pomalo divlje mikro šiške. To su učinile i Dua Lipa, Šarliz Teron, Bela Hadid, Ladi Gaga.

megan foks je na met gali nosila mikro šiške
Profimedia 

I dok tradicionalne šiške prekrivaju obrve ili su neposredno iznad njih, njihova mikro verzija zahteva da budu još kraće - do polovine čela i da otkrivaju cele obrve.

Činjenica je da ih možete nositi ravne, neuredne ili uredne, samo dokazuje da se mogu prilagoditi svakom obliku lica.

ledi gaga je prošle godine nosila baby šiške
Profimedia 

"Kratke šiške definitivno pokazuju da ste puni samopouzdanja. Buntovna su frizura i definitivno nisu za osobe koje nemaju hrabrosti. Više volim kad su teksturirane nego izravno ravne", rekao je frizer slavnih Džejms Prajs.

zvezda euforije odnedavno nosi mikro šiške
Profimedia 

Iako su u jednom trenutku bile pomalo zaboravljene, poznata glumica Aleks Demi iz hit serije "Euphoria" vratila ih je u fokus beauty trendova.

Najnoviju verziju mikro šiški predstavila je na reviji brenda Balenciaga za vreme Nedelje mode u Parizu. 

aleksa demi na nedelji mode u parizu pokazala novu frizuru
Perusseau - Da Silva / Bestimage / Profimedia