Pitate se zar nije jednostavnije ofarbati se farbom i kraj priče? Možda i jeste, ali maskare za kosu imaju moć da prekriju sede, transformišu boju i ukrote neposlušnu kosu na način da izgleda krajnje prirodno.

Svi već dobro znamo da farbe oštećuju kosu, te nije na odmet znati i njene alternative koje ne predstavljaju trajno rešenje.

Maskara za kosu namenjena je i ženama koje ne mogu da izdrže da sačekaju zakazani termin kod frizera jer imaju važan sastanak i moraju brzo da sakriju tamniju ili svetliju nijansu koja se nazire na temenu. Ovaj proizvod je idealan za brzinske reakcije kada ste u potrazi za nečim što će na kratko odložiti farbanje kose ili će vam pomoći da doterate frizuru pred važan događaj, piše Minut za mene.

Maskare za kosu u boji služe za kolorizaciju kose.
Shutterstock 

Sada postoje maskare koje su namenjene ravnoj, ali i kovrdžavoj kosi, pa i o tome treba da vodite računa.

Maskara za sedu kosu

Maskara za sedu kosu je namenjena samo pokrivanju sedih dlaka i može se pronaći u prirodnim, klasičnim nijansama. Ove maskare se koriste i za obrve i za trepavice, ali su prvenstveno namenjene za kosu.
Seda kosa može da bude vidljiva i posle farbanja, jer su neke sede toliko jake, da ih ništa ne može prekriti.

Protiv sede kose je teško boriti se, ali ipak, možemo da sačuvamo njeno zdravlje. Što se manje farbamo i što manje stilizujemo kosu, ona će biti jača, lepša i zdravija.

Maskara za sedu kosu je namenjena samo pokrivanju sedih dlaka i može se pronaći u prirodnim, klasičnim nijansama.
Shutterstock 

Maskara za kosu u boji

Maskare za kosu u boji služe za kolorizaciju kose. Možete ih pronaći u raznim nijansama, od tamne, do svetlo smeđe, pa čak i plave. Namenjene su prvenstveno farbanju izrastka između dva farbanja kose, ali mogu da posluže i kada želite da stilizujete kosu na drugačiji način, da je dodatno prošarate ukoliko već imate pramenove.

Maskara za neposlušnu kosu

Maskara za neposlušnu kosu namenjena je ženama koje se bore sa onim kraćim, letećim dlačicama koje ne mogu da ukrote.
Taj problem je posebno naglašen kada vam je kosa ravna ili kada je peglate, da bi izgledala ravno.

Još jedna prednost maskare za kosu jeste što se jednostavno koristi.
Unsplash, Tim Mossholder 

Kako se koristi maskara za kosu?

Još jedna prednost maskare za kosu jeste što se jednostavno koristi. Iako mnogi misle da je mogu koristiti i van kuće, to nije baš pametno, jer će vam svakako trebati fen za kosu. Bez njega, maskara nema željeni efekat.

Maskara se nanosi u tankom sloju na određeni pramen ili na sede. Nanosite je uvek na suvu kosu. Kada stavite maskaru na željena mesta, onda treba da uključite fen i dobro isfenirate ta područja. Biće vam potrebna i četka za dodatno račščešljavanje.

Koliko traje efekat maskare za kosu?

Boja će biti postojana do nekoliko dana, zavisi od same maskare. Ona se skida kada perete kosu.

Gde kupiti maskaru za kosu i po kojoj ceni?

Maskare za kosu naći ćete u većim drogerijama. Dostupne su u svim gradovima i nećete se mnogo mučiti da ih pronađete.Koštaju oko 700 dinara, neke više, neke manje.