Kada su u pitanju trendovi frizura, tupi rezovi i ravno šišane bob frizure zaokupirale su naše Instagrame prethodnih meseci. Međutim, izgleda da nam je perfekcionizam dosadio, i da pred proleće ponovo želimo kosu koja zahteva manje održavanja, a daje više slobode.

Sve trendy frizure dobile su svoje duže varijante, a cilj je produžiti vreme između poseta frizerskim salonima. Razbarušene, čupave, stepenaste frizure dolaze u svim oblicima - od bixie, shaga do klasičnog, a stylish devojke na društvenim mrežama ih obožavaju jer pružaju trendy look. Takođe, ove frizure su praktične jer prikrivaju ispucale krajeve, a svojim stepenima daju efekat volumena i gustine čak i tankoj kosi.

Dženifer Aniston i Džej Lo stepenastu kosu neprekidno nose godinama, a Hejli Biber se na promenu sa stepenastim krajevima odlučila tokom prošle godine.

Hejli Biber se na promenu sa stepenastim krajevima odlučila tokom prošle godine.
Instagram 

Iako shag iz 80-ih, kao prvi predstavnik ovog trenda, i dalje vlada u modnom svetu, van njega mnogo su aktuelniji duži, mekši i prirodniji stepenovi. Takođe, morski talasi se posebno izdvajaju, ali ako želite da izgledate moćno i samouvereno, stilizujte kosu na ravno, fenirajući krajeve ka unutra.

I ukoliko to već nismo (sto puta) rekli - šiške su must-have.

Ukoliko ste zagrejani za pormenu i stepenaste frizure koje će vas inspirisati da zakažete šišanje, izdvojili smo 10 najlepših u nastavku:

Uz stepenastu frizuru lako ćete postići savršene lokne, a kako to možete izvesti pogledajte u nastavku:

KRUPNE LOKNE PO KOJIMA JE PREPOZNATLJIVA DŽEJ LO: Evo kako da ih napravite kod kuće, bez pomoći frizera TikTok/olivia.caputo/alysilverio