Nekad je lako poverovati da su velike zvezde savršene, te da nemaju ni jedan jedini problem u životu.

Uostalom, bogati su, slavni, rade ono što vole, mogu da priušte sve što požele... šta njima može da ne bude potaman?

Ipak, nije baš sve tako. Na kraju dana, i oni su samo ljudi od krvi i mesa i prolaze sve što prolaze i drugi, samo daleko transparentnije, i često bez mogućnosti za grešku, jer je svaki njihov korak pod budnim okom javnosti.

Zato je sve iznenadilo kada je poznati kanadski glumac i miljenik žena, Rajan Rejnolds otkrio nedavno na svom Instagramu da je dugo imao problema sa mentalnim zdravljem.

rajan rejnolds blejk lajvli
Shutterstock Rajan Rejnolds Blek Lajvli

Iako smo ga uvek mogli videti nasmejanog, i ornog za šalu, iza tog istog osmeha krila se duga i teška borba sa anksioznosšću. Sada je priznao da su mu njegove ćerke, koje je dobio u braku sa suprugom, takođe glumicom, Blejk Lajvli, bile podstrek da progovori o svemu.

rajan rejnold i blejk lajvli sa cerkama
Image Press Agency / ddp USA / Profimedia 

U razgovoru za "Entertainment Tonight" rekao je kako su ga nadahnule da iskoristi svoju ulogu javne osobe i ispriča svoju priču.

"Imam tri kćerke. Kao roditelj, morao sam da shvatim koja je razlika između osećaja tuge i osećaja teskobe. Dom u kom sam odrastao nije mi bio uzor. To ne znači da su me roditelji zapostavljali, ali oni su drugačija generacija. Oko stvari poput mentalnog zdravlja stvarala se stigma. Kada bih se osećao kao da sam na apsolutnom dnu, to je obično bilo zbog toga što se nikome nisam mogao poveriti kako se osećam", ispričao je glumac.

Dodao je kako je razgovor o mentalnom zdravlju jako bitan, jer će se tako ostali osloboditi straha da će ih neto osuđivati ako imaju neki mentalni problem. U svojoj prethodnoj objavi na Instagramu objasnio je kako mu je dugo trebalo da progovori o anksioznosti. Priznao je kako previše razmišlja o svemu pa je često "zakazao" na područjima života gde nije trebalo.

"Znam da nisam sam. Poručio bih svima onima koji previše razmišljaju, preterano se brinu i preteruju u svemu da znaju da nisu sami. Ne razgovaramo dovoljno o mentalnom zdravlju i ne činimo dovoljno da destigmatizujemo razgovor o tome", zaključio je Rajan.

U razgovoru za strane medije dodao je kako se nada da će njegovo priznanje problema pomoći svima kojima je pomoć potrebna da se ohrabre i da je zatraže.