"UMETNICA MORA BITI ZDRAVA" TEMA SVETSKIH MEDIJA: Kako je jedan stih napravio haos i šta stranci pišu o Konstrakti

Pevačica Konstrakta postala je tema svetskih medija zahvaljujući nastupu na Beoviziji.

ATA Images

Konstrakta je uspela ono što nijednoj učesnici na pesmi Evrovizije sa ovih prostora nije pošlo za rukom - za samo 24 sata dospela je u vrh trendinga u čak 15 zemalja, a nekoliko dana nakon Beovizije o njoj više ne bruje samo domaći mediji.

Pevačica koja je pre ovoga bila poznata po nastupima sa bendovima "MistakeMistake" i "Zemlja Gruva" sada je tema brojnih svetskih medija kojima je posebno zanimljiv upravo stih"koja je tajna zdrave kose Megan Markl".

ATA Images 

Tako Newsweek piše da je Megan Markl poimenuta u "bizarnoj pop pesmi srpske umetnice koja pita koja je tajna njene zdrave kose". Navode da je pesma "In corpore sano" vezana za bjuti režim vojvotkinje od Saseksa, kao i da ovo godišnje okupljanje pop umetnika ima i neke malo čudne i ekscentrične aspekte i da se učesnici takmiče jedni protiv drugih, kao i da brojni Evropljani prave žurke sa prijateljima i zajedno prate takmičenje.

printscreen/newsweek 

Newsweek se onda opet vraća na Konstraktu i tekst njene pesme i opet potencira deo o zdravlju kose Megan Markl, da bi zatim dali odgovor: "Umetnica mora biti zdrava". Opisali su i Kontraktinu uniformu, kao i da pere ruke u lavoru što je izgleda svima upalo u oči.

ATA Images 

Oni podsećaju da ovo nije prvi put da je neko pričao o vojvotkinjoj kosi - naime, ona je imala problem sa kosom odnosnom tijarom koju je nosila dok se udavala za Harija, jer je ona želela da proba jednu tijaru, ali joj kraljevski stilista nije dozvolio i sukob je bio neminovan, da bi kasnije umešali i kraljicu.

Youtube 

Španski mediji pišu o Konstrakti i njenoj pobedi na domaćem izboru za Evroviziju, kao i prošlogodišnjim učesnicama, grupi Hurricane i njihovoj pesmi "Loco, loco", pomenuli su javni servis, takmičenje, kao i Kontraktinu grupu, "Zemlju gruva" i Milana Boškovića, ko-autora pesme. Napisali su i njenu nmini biografiju, kao i učešće Srbije na Evroviziji, sa posebnim akcentom na pobedu Marije Šerifović 2007. godine, a naveli su i stihove pesme.

printscreen/niusdiario 

Australijanci su objavili ko ide kao predstavnik Srbije u Torino, naravno pomenuli stih o zdravoj kosi Megan Markl, pesmu nazvali "čudnjikavom", naveli autore kompozicije i pohvalili njen upečatljiv nastup zbog pranja ruklu u lavoru, a na kraju su naveli i finalne glasove, kao i glasove sudija i publike.

pritnscreen/aussievision 

Ono što se može videti odnosno pročitati, da su mnogi oduševljeni njenim nastupom, kao i pominjanjem kose Megan Markl. Konstraktinu pesmu i nastup smatraju ekscentričnim, što se na Evroviziji pokazalo kao dobra stvar, a da li će pesma ostvariti dobre rezultate na prestižnom takmičenje ostaje da vidimo. 

This browser does not support the video element.

Prva Konstraktina izjava nakon pobede  Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!