Dva dana nakon Beovizije, a situacija se i dalje ne smiruje.

Dok su neki više nego oduševljeni što će nas baš Konstrakta predstavljati na Evroviziji pesmom "In Corpore Sano", drugima i dalje nije jasno o čemu se u pesmi zapravo radi.

Ipak, jedno je sigurno - o pevačici bruji Balkan, a pre nego što je pesmom u kojoj kaže da "umetnica mora biti zdrava" osvojila mreže i postala apsolutni favorit za pobedu još pre finalne večeri, svojim umetničkim imenom već je pre toga zbunjivala ljude.

Konstrakta je svojim umetničkim imenom zbunjivala ljude.
ATA Images 

Ana Đurić, kako joj je pravo ime, inače je po struci arhitektica, ali je po vokaciji pevačica. Pratili smo je kroz bendove "Zemlja gruva" i "MistakeMistake", a onda je svoju solo karijeru započela pesmom "Konstrakta" objavljenom 2019. godine.

Još tada su se mnogi pitali šta to znači, a Ana je jednom prilikom otkrila da je u pitanju pseudonim koji spaja racionalno i emotivno u jednom. Svojevremeno je za 42magazin objasnila:

- Ah. Već sam i zaboravila. Sa jedne strane, nešto sam mnogo brojala slogove, stihove i pravila neke nove reči, konstruisala, to mi je bilo interesantno. To više ne radim. A sa druge, u to vreme sam studirala arhitekturu i na predmetu Istorija umetnosti, koji je predavao profesor Šuvaković, pričalo se o konstruktima, pre svega društvenim. Pa sam ceo svet i sve fenomene gledala kao konstrukt. I sebe, i pesme. Eto, nema misterije - rekla je Ana svojevremeno za 42magazin.

Konstrakta je jednom prilikom otkrila pravu istinu koja se krije iza njenog umetničkog imena.
Youtube Konstrakta se drugačijim nastupom izdvojila na sinoćnoj polufinalnoj večeri Beovizije.

Inače, Konstrakta je i sama priznala da još uvek nije svesna pobede, ali da sada nema vremena za gubljenje, te su sa pripremama već krenuli.

- Pripreme počinju, koliko ja shvatam, odmah, budući da je to od 12. do 14. maja. Ima tu posla, tako da pretpostavljam da sad već ulazimo u organizaciju nastupa, medijskih plasiranja i ostalog- rekla je.

Kako kaže, nastup će verovatno biti nešto drugačiji nego što je bio na nacionalnom takmičenju.

Konstrakta kaže da još uvek nije svesna pobede.
Youtube 

- Ja, za sad, ne znam. Ovaj nastup smo koncipirali ovako. Pretpostavljam da ćemo ga do Torina razraditi. Ne znam, videćemo. Svakako očekujem da bude zabavno.

Kada je u pitanju pesma "In Corpore Sano", Konstrakta nije želela da otkriva pravo značenje, već je istakla da numera ima dosta slojeva, te da se nada da će prava poruka naći put do slušalaca.

Konstrakta nije želela da otkriva pravo značenje evrovzijske pesme, već je to prepustila slušaocima.
Youtube 

- Pesma je slojevita i ima dosta poruka, ja ne volim da izdvajam nijednu, ali ima ih dosta, svako nađe nešto. Možda neki odnos prema zdravlju koji je aktuelan, ali ne mislim sad na ovaj pandemijski, nego uopšte. Mislim da je to trend koji je prisutan možda već nekih desetak godina.

Prva Konstraktina izjava nakon pobede Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!