Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta je uspela ono što nijedna beovizijska pobednica pre nje nije - ne samo da ceo Balkan polemiše o pesmi "In Corpore Sano", već je u vrhu trendinga u čak 15 zemalja.

Iako su mišljena podeljena, sigurno je da nema osobe u Srbiji koja u ovih par dana nije čula za Konstraktu i njene stihove "Umetnica mora biti zdrava".

Tumačenja pesme su različita, a sama pevačica nije želela da daje konačno razjašnjenje teksta, već, kako kaže, dopušta publici da otkriju sva značenja.

I dok se na mrežama vodi "ljuti rat" oko numere, druge je zanimalo da saznaju nešto više o umetnici koju smo ranije mogli da slušamo u bendovima "Zemlja gruva" i "MistakeMistake".

Konstrakta je trenutno u trendingu u čak 15 zemalja.
ATA Images 

Tako ova arhitektica po profesiji, a po vokaciji pevačica ima i određene rituale pred svaki nastup za koje malo ljudi zna. Pre pet godina, umetnica je dala intervju za Before after, u kojem je govorila o predmetima koji za nju imaju posebno značenje.

Između ostalog, otkrila je da uvek nosi tri prstena.

"Tri zlatna prstena koja ritualno stavljam i nosim na svakom nastupu. Stari su stotinak godina. Dobila sam ih od svekrve", rekla je tada.

Konstrakta uvek na nastupima nosi tri prstena koje je dobila od svekrve.
ATA Images 

Konstrakta je u istom intervjuu govorila i o svojim odevnim izborima.

"Uvek mi je prijalo da napravim razliku između svakodnevnog i onog na bini. Nemam neku preciznu viziju mog stila na bini. Bitno mi je samo da simbolički postignem nešto što želim u tom trenutku – da li npr. da se obučem svedeno, klasično, kič, retro ili možda u belo kao Brega", rekla je.

Konstrakta se uvek oblači svedeno.
Kurir/Nenad Kostić 

Sa druge strane, kada je reč o tome što stvara, pevačica je objasnila da je tu veoma isključiva, odnosno da piše samo kada ima inspiraciju.

"Pišem dosta sporo, vrtim se oko svake reči dok ne dobijem precizan i sveden iskaz. Imam taj luksuz da pišem samo kad sam inspirisana, a jasno je da je to retko", kazala je za Before after.

Prva Konstraktina izjava nakon pobede Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!