KRALJICA NEPOŽELJNA NA KRŠTENJU MALE LILIBET? Zbog planova Megan i Harija svi sumnjaju da će je sprečiti da prisustvuje

Megan Markl i princ Hari drže u tajnosti planove za krštenje ćerke Lilibet Dajane, a u zavisnosti da li će se služba obaviti u Velikoj Britaniji ili Americi zavise i odnosi u porodici

MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Novi dan, nova Hari-Megan drama. Nakon skandaloznog intervjua kod Opre Vinfri, nizali su se skandal za skandalom, a poslednji u nizu tiče se upravo malene Lilibet, rođene 4. juna koja je ime dobila po svojoj prabaki, kraljici Elizabeti.

Međutim, kako je devojčica došla na svet u vreme kada su njeni roditelji bili na ratnoj nozi sa kraljevskom porodicom, sve se više priča o njenom krštenju jer bi to moglo da stvori nove probleme.

Naime, Megan i Hari skrivaju od svih planove vezane za krštenje, a po mišljenju nekih izvora bliskih porodici, služba bi mogla da se održi za narednih nekoliko nedelja.

Shutterstock 

Međutim, baš iz razloga što su se Megan i Hari preselili u Ameriku, postavlja se pitanje da li će se krštenje održati tamo ili u Velikoj Britaniji.

"Ako odluče da to učine u SAD-u, nevoljno će sprečiti kraljicu da prisustvuje tome", prokomentarisala je DaniJela Elser, stručnjak za odnose u kraljevskoj porodici.

Ben Stanstall-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Ako bi Saseksovi odlučili da se krštenje održi u Velikoj Britaniji, možda čak i u septembru kada se priča da će se i Hari i Megan vratiti u London, onda bi to moglo biti protumačeno kao ruka pomirenja nakon godinu dana prepiranja i sukoba", prokomentarisala je i istakla da bi boravak u Kaliforniji povodom krštenja mogao značiti još jedan nož u leđa, jer će tako namerno sprečiti kraljicu da dođe.

Inače, pored ove dve opcije, postoji i treća - da par odluči da preskoči krštenje. "Ali opet, i ovo bi se Njenom Veličanstvu činilo kao duboko nepoštovanje s obzirom na to da je ona poglavar Engleske crkve, kraljica sigurno ne bi bila zadovoljna ovim", rekla je Elserova.

Podsetimo, situacija u britanskoj kraljevskoj porodici napeta je više od godinu dana. U nedavnom intervjuu, princ Hari je otkrio da nije imao podršku porodice kada im je rekao za probleme sa mentalnim zdravljem.

MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Njegova supruga Megan Markl progovorila je o sličnim iskustvima na dvoru. Kada je od kraljevske porodice zatražila da joj pruže stručnu pomoć jer je imala samoubilačke misli, odgovor suda nije joj išao u prilog.

Lev Radin / Zuma Press / Profimedia 

Kao što se sada čini, princ Hari i njegova supruga nemaju nameru da zaustave takve izjave i napade na kraljevsku porodicu. A pošto princ Vilijam mesecima nije razgovarao sa svojim bratom, osim na sahrani njihovog dede, princa Filipa, navodno je zamolio bliske zajedničke prijatelje da razgovaraju sa Harijem i kažu mu da prestane da priča takve priče. Šta će se dogoditi u narednih nekoliko meseci, ostaje da se vidi.