Mnogima je poznato da su glumci Kris i Lijam Hemsvort braća, da je Melani Grifit majka Dakote Džonson, dok je Džulija Roberts tetka mlade glumice Eme Roberts. Ali da li ste znali šta povezuje rediteljku Sofiju Kopolu i glumca Nikolasa Kejdža?

Njihovi očevi su braća što ih čini sestričnom i bratancem. Štaviše, Nikolasovo pravo prezime je Kopola, ali on je rešio da ga izmeni jer je verovao kako bi mu moglo štetiti u glumačkoj karijeri.

Zajedničko prezime Mekarti sugeriše rodbinsku povezanost dveju glumica, Melise i Dženi, a malo ko bi povezao Glen Klouz i Bruk Šilds! Glumice su rođake u drugom kolenu.

bruk šilds
Instagram 

Pravo iznenađenje izazvala je i rodbinska povezanost Baraka Obame i Breda Pita. Detaljna istraživanja porodičnog stabla bivšeg američkog predsednika pokazala su da je u devetom kolenu povezan s holivudskim lepotanom.

bred pit
Chris Pizzello / AFP / Profimedia 

"Izgleda da je on dobio onu lepšu stranu genetskog bazena", kazao je Obama kada je bio zamoljen da prokomentariše ovu zanimljivost.

Istraživanja su pokazala kako krvno srodstvo veže i britansku kraljicu Elizabetu II. i Bijonse, jednu od najuspešnijih pevačica svih vremena. Prema pisanju BBC-a, ove dve dame su rođakinja u 25. kolenu, a njihov zajednički predak je Henri II. prvi je nosio titulu kralja Engleske.

bijonse
Shutterstock 

Nadalje, istraživanje ove britanske televizijske kuće je pokazalo kako su dalje rođake i vojvotkinja Kamila i pevačica Madona, dok Kejt Midlton povezuju s popularnom voditeljkm Elen Deženeris. Vojvotkinja je ujedno povezana i s glumicama Ele i Dakotom Fening. Stranica Ancestry.com je još 2014. godina otkrila kako su povezane u 21. kolenu, a povezuje ih engleski kralj Edvard I., čije su potomkinje.

kejt midlton
Shutterstock 

Pevača Džastina Bibera mnogi smatraju najslavnijim Kanađaninom na svetu, a zanimljivo je da ga krvno sredstvo veže uz još dva poznata zemljaka. Tako je u 11. kolenu povezan s glumcem Rajanom Goslingom, dok je pevačica Avril Lavinj njegova rođakinja u 12. kolenu.

avril lavinj
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Glumci Kira Sedžvikk i Kevin Bekon u srećnom su brak tri descenije, a da su rođaci saznali su sasvim slučajno prilikom gostovanja u televizijskoj emisiji koja se bavila analizama porekla. Ustanovljeno je kako su supružnici rodbinski povezani u devetom kolenu. Obzirom da se ipak radi o daljim rodbinskim vezama, ova podudarnost je postala tek simpatična crtica iz života porodice Bakon.