Džoni Dep kaže kako novo svedočenje policijskih službenika i nikad pre viđen snimak njihovih kamera 'dokazuju' kako Amber Herd laže u vezi s tučom koja je okončala njihov toksični 18-mesečni brak, piše Daily Mail.

Amber i njeni prijatelji svedočili su više puta rekavši da joj je Dep bacio telefon u lice i razvalio kuhinju u njihovom penthausu tokom svađe u maju 2016. godine.

Ali glumčevi advokazi tvrde da su grozni prikazi oštećenja, uključujući slomljene lustere, staklo razbacano po podu i crno vino proliveno po zidovima i tepisima - u potpunosti u suprotnosti s onim čega se policajci sećaju.

Četiri različita policajca iz LAPD-a posetili su stan u centru Los Anđelesa u roku od dva sata nakon što su Amberini prijatelji pogrešno dva puta nazvali 911.

amber herd
Shutterstock 

Prva dva policajca dala su nove iskaze tokom proteklih mesec dana, ponovivši da su pregledali stan vredan 1,5 miliona dolara, ali nisu videli povrede, vandalizam ili dokaze o zločinu.

Sada su po prvi put objavljeni snimci druge grupe policajaca koji su imali uključene kamere dok su kasnije te noći ulazili u nekadašnji zajednički dom glumačkog para.

Njihove kamere koje nose na telu, otkrivaju uredan hodnik koji vodi do kuhinje i dnevnog boravka ukrašenog svežim cvijećem, knjiga, brojnim svećama i svećnjacima.

Čini se da policajci, međutim, nisu primetili ništa sumnjivo, a u videozapisima od tri i po minuta nema očitih znakova oštećenja, nereda ili mrlja od vina na podu ili tepisima.

Policijski snimak pogledajte u nastavku:

Depov advokat Adam Veldmen kaže kako snimci dokazuju da nikada nije bilo nikakvog nereda i da se Amberinom iskazu o toj večeri ne može verovati.

"Amber Herd i njeni prijatelji opisali su haotično, neuredno mjesto zločina, ali nedavno objavljeni videozapisi LAPD-a nedvosmisleno pokazuju da je penthaus bio potpuno neoštećen i da je njihovo svedočenje još jedna grandiozna laž", rekao je Veldmen.

Bivši par priprema se za novo sukobljavanje na sudu u okrugu Feirfaks u državi Virdžinija, gde Dep tuži svoju 34-godišnju bivšu suprugu za 50 miliona dolara zbog članka u "Washington Postu" u kojem se predstavila kao žrtva porodičnog nasilja.

U članku iz decembra 2018. glumac se ne spominje pod imenom, ali Dep (57) tvrdi da je izgubio unosnu ulogu kapetana Džeka Sparoua zbog nagađanja da je on zlostavljač.

Glumac "Pirata s Kariba" bori se da spasi svoju reputaciju nakon što je britanski Visoki sud prošle godine odbacio zasebnu tužbu za klevetu zbog članka u novinama "The Sun" iz 2018. godine koji ga je označio kao "nasilnika prema ženama".

Sutkinja Džastis Nikol presudila je da je prikaz "istinit" i da je otac dvoje dece, Dep, desetak puta napao Amber, zbog čega se u tri navrata bojala za svoj život.

Nema štete u stanu

Incident od 21. maja 2016. registrovan je kao zlostavljanje nakon što je Amber dala vrlo slikovito svedočanstvo opisujući kako joj je bivši suprug bacio telefon u lice i istrgnuo pramen kose. Rečeno je da se sukob dogodio unutar penthausa br. 3 u zgradi "Eastern Columbia", gde je Dep nekada posedovao čitav sprat s pet susednih stanova, kojima se pristupalo privatnim liftom.

Nakon što je Depov bezbedni tim prekinuo tuču, Dep je otišao u stan br. 5, gde je Amber držala neke stvari, kako bi prekopao njenu imovinu i oštetio je pre nego što je napokon napustio zgradu.

Advokati zvezde Amber Hard dostavili su sudu slike s mesta zločina, uključujući razbijene ramove za fotografije, razbijeno staklo i vino razliveno po podu i tepisima. Glumica i njena najbolja prijateljica Roki Penington, koja je inače bila očevidac navodnog napada, ponudili su ovakav opis događaja:

"Imaju veliki kuhinjski sto u sredini kuhinje i tamo su sveće, činija za voće, razne vaze i slično. On je samo udarao po svemu bocom vina, sve je razbio. Na podu je bilo voće, činije, staklene boce i cveće", rekla je Roki.

U svom iskazu Amber je dodala: "Imamo ogromne teške srebrne svećnjake. Oni su bili na podu slomljeni. Činije s voćem koje smo imali na kuhinjskom stolu. Eto... svuda voća. Činije na zemlji. Posude u kojima se nalazio kuhinjski pribor... sve je bilo razbacano."

"Razbio je puno staklenih stvari zbog kojih je staklo ostalo na podu... kad je izašao u hodnik, videlo se da je vino proliveno po podu i zidovima. Po tome sam znala da je prošao onuda - po tragovima vina na zidovima", dodala je Amber.

Policajci iz LAPD-a koji su se te noći odazvali na dva odvojena 911 poziva, daju sasvim drugačiju sliku događaja..

Prvi su na mestu događaja oko 15 minuta nakon navodnog napada, bili su Tajler Heden i Melisa Senz, specijalista za porodično nasilje, koji su rekli da su pregledali oba stana, ali nisu videli povrede na Amberinom licu, niti dokaze o vandalizmu.

Policajci su u tri navrata svedočili o incidentu - tokom razvoda para 2016. godine, na prošlogodišnjem suđenju za klevetu u Velikoj Britaniji i tokom nedavnih ročišta u martu.

"Nisam je prepoznala kao žrtvu porodičnog nasilja", rekla je Melisa advokatici Amber Herd, Elajn Bredehoft prošlog meseca.

amber herd
Fairfax County Court/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Sastali smo se sa žrtvom, proverili smo mesto, suprug nije bio tamo i rekla nam je da neće davati šire informacije".

Na pitanje Depovog advokata Lea Presiada, seća li se da je tokom pregleda stana primetila bilo što nalik oštećenju prikazanom na Amberinim fotografijama, Melisa je odgovorila: "Nisam".

Hedena su slično pitali - seća li se bilo kakvih znakova vandalizma, oštećenja imovine ili prolivenog vina.

"Ništa nisam primetio", odgovorio je.

Njih dvoje nisu nosili kamere i, kako je primetio britanski sudija, nisu napravili zapisnik. Međutim, druga grupa policajaca, čija imena nisu javno objavljena, imali su upaljene kamere kad su stigli dva sata nakon svađe.

Trominutni snimci prikazuju dvojicu policajaca kako hodaju dobro osvetljenim hodnikom pre nego što je suprug glumičine najbolje drugarice Roki, Džoš Dru otvorio vrata penthausa 3. Policajci su gurnuli vrata, rekavši da samo žele da se uvere da su svi dobro. Na snimku se vidi kako dvojica policajaca hodaju hodnikom i kuhinjom prema dnevnom boravku u kojem tri žene sede na kauču, a s njima su dva mala psa.

Stan je slabo osvetljen, ali snimak prikazuje stolove i kredence prekrivene nizom ramova za slike, ukrasima, knjigama i velikom bocom vina. Na kuhinjskom stolu ima još sveća, svećnjaka i vaza s cvećem, ali čini se da ništa nije oštećeno ili srušeno.

Mrlja od vina nema ni na persijskim tepisima u stanu, ni na zidovima ili tepisima u hodniku koji razdvajaju Depove stanove, koje je ovaj u međuvremenu prodao.

"Drugi policajci su došli i proverili i drugi stan", kaže jedna od tri žene koja je sedila na kauču. "Mora da im je upućen dvostruki poziv".

Kad ju je  policajac pitao: "Ko je Amber?" druga žena je ćutala i samo podigla ruku. Rekle su policajcima da je Džoni napustio stan dva sata ranije.

Policajac je ležerno pita: "Onda je sve u redu?", a žena je odgovorila: "Sad je, da, hvala", nakon čega su se policajci okrenuli i otišli.

U svom iskazu iz 2019. u Virdžiniji, Dru se osvrnuo na čišćenje slomljenog stakla između dve policijske posete. Međutim, kaže da nije učinio ništa da očisti vino.

"Nakon prvih policajaca sklonili smo slomljeno staklo s poda... psi su bili tamo pa smo to očistili radi sigurnosti", rekao je Dru.

"U Penthausu 3 bilo je razbijeno staklo i predmeti razbacani po radnim pločama i podu u kuhinji. Samo u kuhinji. Bilo je to oko kuhinjskog stola. U hodniku, izvan penthausa, bilo je poprilično prolivenog vina. Ne verujem da smo se uopšte time bavili", dodao je.

džoni dep
Shutterstock 

U prethodnim iskazima u ovom slučaju, Dru je opisao "gigantsku mrlju od vina kroz celi hodnik" nešto za šta Veldmen kaže da bi bilo nemoguće da su policajci propustili da vide.

Dodao je: "Na policijskim video snimcima možete jasno videti da su svi predmeti za koje su gospođa Herd i njeni prijatelji tvrdili da je gospodin Dep razbio na komade bocom vina u njegovoj kuhinji u penthausu - staklo, voće, činije, vaze - u savršenom stanju i uredno na svom mestu. Nisu videli ni crno vino za koje su tvrdili da ga je Dep poprskao po svetlim tepisima i zidovima hodnika. Ovi videozapisi nedvosmisleno dokazuju da su prva dva policajca s lica mesta rekla istinu da nema štete".

"Nije komplikovano: gospođa Herd i njeni prijatelji su lagali."

amber herd i džoni dep
Shutterstock 

Istorija sukoba

Dep i Herd upoznali su se na snimanju "The Rum Diarya" 2011. godine, venčali se četiri godine kasnije i razveli u maju 2016. godine. Pristali su na nagodbu o razvodu od 7 miliona dolara u avgustu te godine, međutim njihova se svađa ponovno razbuktala 2019. godine kad je Dep tužio "Washington Post".

Amber je odgovorila kontratužbom od 100 miliona dolara, opisujući u prijavi na 300 stranica godine navodnog zlostavljanja koje je pretrpela od "tog čudovišta".

Takođe se pojavila kao glavna svedokinja na prošlogodišnjem suđenju za klevetu u Velikoj Britaniji kako bi u ime "The Sun-a" svedočila o 14 slučajeva porodičnog zlostavljanja, od kojih je 12 sudija prihvatio.

Depu je prošlog meseca odbijena žalba iz razloga što je dobio "puno i pošteno suđenje" i naloženo mu je da plati 840.000 američkih dolara pravnih troškova. Prijatelji kažu da je odlučan u borbi i da mu ne pada na pamet nagodba u slučaju u Virdžiniji, koji je u više navrata odgađan zbog pandemije koronavirusa.

U međuvremenu je pravni tim Amber Herd tražio od sudije da odbaci slučaj, tvrdeći da su Depovi argumenti diskreditovani u londonskom postupku.

Bredehoft, Amberina advokatica u slučaju u Virdžiniji, odbila je da da komentar. Ostaje da vidimo kako će se završiti ceo slučaj.