Bivši supružnici, koji ne odustaju od suđenja nakon skandaloznog braka, pripremaju se za sledeći susret na sudu, zakazan za januar sledeće godine. Popularni glumac Džoni Dep je odmah nakon obračuna sa britanskim tabloidom „The Sun“, podneo tužbu protiv 34-godišnje Amber Herd: namerava da do poslednjeg trenutka brani svoju reputaciju i dokaže da nikada nije bio nasilan prema bivšoj supruzi.

Ovoga puta, Džoni Dep je zatražio da se sudska ročišta odlože zbog obaveza u radnom rasporedu: na jesen u Londonu započinje snimanje novog filma „Fantastične zveri i gde ih naći“, u kojem tumači glavnu ulogu zbog čega mu zakazana ročišta ne idu u prilog.

U ovom zahtevu, Džonijevi advokati su naveli da Amber ne bi smela da ima primedbe, ali su se u velikoj meri prevarili: glumica je jasno zauzela svoj stav i optužila bivšeg supruga da novonastalu situaciju ne shvata ozbiljno.

„Iako je gospodin Dep kontaktiran krajem juna i početkom jula kako bi bio obavešten o zakazanim datumima suđenja, nijednog trenutka nije upozorio na datume niti je imao primedbe“, rekli su advokati i dodali:

„Umesto da razgovara sa svojim poslodavcem i snimanje filma uskladi prema suđenjima, gospodin Dep je zatražio od suda da se pažljivo prilagodi njegovom rasporedu rada“.

Podsetimo, Amber Herd je podnela tužbu protiv svog bivšeg supruga kojom od njega traži 100 miliona dolara. Džoni je, sa druge strane, tražio naknadu moralne štete u polovini ovog iznosa.