Na Višem sudu u Londonu održano je poslednje ročište o slučaju Džonija Depa i njegove bivše supruge Amber Herd. Glumac je tužio britanski list „The Sun“ zbog navoda da je nasilnik koji tuče svoju suprugu, a glumica Amber Herd je na suđenju navela nekoliko slučajeva nasilja od strane Depa.

Prema njenim rečima, glumac ju je gađao flašama poput granata, a jednom joj je bacio i telefon u lice. Amber se takođe prisetila kako ju je Džoni Dep 2015. u Japanu napao u hotelskoj sobi, a nedugo zatim, Dep je navodno naleteo na nju u vozu i pokušao da je zadavi sopstvenom košuljom.

„Neki slučajevi su bili toliko brutalni da sam se plašila da će me ubiti. Izričito mi je pretio da će me ubiti, posebno u kasnijim fazama naše veze “, rekla je ona.

Visoki sud je 23. jula takođe pročitao Amberine poruke koje je slala mami, a u kojima je glumca nazvala "nasilnikom".

„On je lud, mama. Tužna sam što je to ono što volim”, napisala je.

Ipak, Džoni Dep je izjavio da nikada nije bio nasilan prema Amber Herd ili bilo kojoj drugoj ženi. Pored toga, glumicu je opisao kao „nekontrolisano čudovište koje je život dovelo u opasnost i podiglo ruku na njega“. U prilog tome, Depov advokat predstavio je na sudu audio snimak u kojem glumac poručuje svojoj bivšoj supruzi da laže kad tvrdi da ga nije pretukla.

Nakon poslednjeg suđenja, u izjavi za štampu ispred zgrade suda, glumica je priznala da je bilo „neverovatno mučno i teško“ preživeti raskid sa Depom. Takođe, ona je naglasila da je izuzetno umorna nakon tri nedelje sudskog spora.

„I dalje se držim svog svedočenja i verujem u pravičnost britanskog pravosudnog sistema. Uprkos činjenici da nisam ja pokrenula ovu tužbu, razumem koliko je sredstava potrošeno na nju i volela bih da se sav trud sudskih radnika usmeri u važnije slučajeve “, zaključila je Amber.

Pored međusobnih optužbi i uvreda, bilo je i dobrih stvari: na primer, Dep je rekao da se glumica 2014. godine brinula o njemu i pokušala da učini sve što je moguće da mu bude bolje, dok su oboje priznali da su se duboko voleli na samom početku veze.