U svom životu Mija Farou (76) je othranila 14 dece - četvoro biološke i desetoro usvojene iz celog sveta. S bivšim suprugom Andreom Previnom ima tri sina: Metjua, Sašu i Flečera, a s Vudi Alenom - Ronana. Usvojila je kćerke Lark, Samer,Sun-Ji, Dilan, Tam, Kvinsi i Frenki-Minh kao i sinove Mozesa, Ajzaka i Tadeusa. Glumica je na svom Tviter nalogu nedavno podelila dugačku izjavu o glasinama koje kruže o smrti njene dece.

"Kao majka četrnaestoro dece, porodica mi znači sve. Iako sam izabrala karijeru koja me stavila u javnu arenu, većina moje dece su odlučila da žive privatno, daleko od očiju javnosti," započela je svoju izjavu glumica. Mija je objasnila da više nije mogla da ćuti o gnusnim glasinama koje kolaju društvenim mrežama, a tiču se smrti njene dece. "Moja voljena ćerka Tam umrla je u 17. godini od slučajnog predoziranja lekova za glavobolju, koje je dobila na recept", započela je Mija.

Ali, njen stariji brat Mozes je u maju 2018. godine izjavio je kako to nije istina i da je slepa Tam oduzela život nakon što se posvađala s Mijom Farou.

Inače, on više nije u dobrim odnosima s majkom pa je stao na stranu Vudija Alena kad ga je njegova sestra Dilan optužila za seksualno zlostavljanje u detinjstvu. Dve godine pre njene smrti samoubistvo je počinio njihov brat Tadeus. Mozes tvrdi da ih je Mija Farou fizički i psihički zlostavljala.

"Boli me kad se setim kako je vukla moju braću i sestre niz stepenice i zaključavala ih u ormar ili sobu. Tadeusa, koji je bio paraplegičar, zatvorila je preko noći u šupu van kuće kao kaznu zbog male neposlušnosti", tvrdi Mozes.

Dodaje kako je zlostavljala i Sun-Ji, usvojenu ćerku koja se kasnije udala za njenog tadašnjeg partnera Vudija Alena.

vudi alen i sun ji
Shutterstock 

Glumica u svojoj veriji priče je isiče da je njen "hrabri" sin Tadeus sebi oduzeo život u 29. godini, nakon što je tadašnja devojka sa njim naglo raskinula.

"Lark je umrla u 35. godini od komplikacija HIV/ADIS virusa, koji joj je partner preneo. Uprkos svojoj bolesti, živela je plodonosno i sa puno ljubavi sa decom i dugogodišnjim partnerom. Umrla je za Božić u naručju svog partnera," nastavlja Mija.

Sve ove glasine dodatno su podstaknute nakon prikazivanja dokumentarca o njima koji je snimljem u produkciji HBO, a emitovanje je krenulo krajem februara ove godine. "To su neizrecive tragedije! Bilo koja druga spekulacija o njihovoj smrti je sramoćenje njihovih života i života njihove dece i voljenih," napisala je Mija.

Ona je navela da je srećna i zahvalna što je majka 14-oro dece i baka.

"Iako sam spoznala tugu, danas ipak živim u radosti i ljubavi. Svako ima svoju bitku, svoje tuge koje ga grizu. Šaljem vam nadu i ljubav," završila je svoje obraćanje javnosti. U videu možete videti kratak sadržaj dokumenatrca: