Legendarni radijski i televizijski voditelj Leri King preminuo je danas u bolnici u Los Anđelesu u 88. godini. Slavni voditelj je u januaru hospitlizovan zbog zaraze korona virusom.

Strani mediji tada su pisali kako ga ne mogu posetiti ni njegova supruga Šon, kao ni sinovi Čens i Kenon, a kao razlog su naveli stroge epidemiološke mere zbog pandemije korona virusa.

Kingu je 2020. bila vrlo teška godina. U razmaku od tri nedelje izgubio je dvoje dece, sina Endija, koji je imao 65 godina, a preminuo je od srčanog udara i ćerku Čaiu, koja je u 52. godini umrla od raka pluća.

- S tugom i slomljenim srcem potvrđujem nedavni gubitak svoje dvoje dece, Endija Kinga i Čaje King. Oboje su bili dobre duše i veoma će mi nedostajati. Endi je iznenada preminuo od srčanog udara, a Čaja je preminula ubrzo nakon što joj je dijagnostikovan rak pluća - započeo je letos objavu na Fejsbuku i dodao:

- Izgubiti njih je tako pogrešno. Nijedan roditelj ne bi trebao da sahrani svoje dete. Moja porodica i ja vam zahvaljujemo na podršci i dobrim željama. U ovom trenutku treba nam malo vremena i privatnosti da se oporavimo. Zahvaljujem na poštivanju toga.

leri king smrt
Chris DELMAS / AFP / Profimedia 

Izvori bliski oporodici navodili su kako je voditelj bio u potpunosti slomljen zbog smrti svoje dece, a posebno ga je dotukla činjenica da im zbog pandemije korona virusa nije mogao doći na sahranu.

Leri još ima i starijeg sina Lerija Džuniora. , kog je dobio u prvom braku s Enet Kej. Ona mu je priznala da ima sina tek nekoliko dana pre svoje smrti. Bilo je to pre nešto više od 10 godina kada je njegov sin imao 47. Leri tada nije ni tražio utvrđivanje očinstva jer je zaključio da veoma liče.

Leri se ženio sedam puta. Srednjoškolsku ljubav Fredu Miler oženio je 1952., a bračna sreća trajala je godinu dana. Nakon nje stao je pred oltar s Enet Kej, s kojom je kratko bio u braku. S Playboy zečicom Elen Etkins venčao se dva puta, a brak se konačno raspao 1972.

Zatim se oženio s Miki Satpin, s kojom je bio u braku od 1963. do 1967., pa ga je zavela Šeron Lepor od 1976. do 1983. Zatim je bio Džuli Aleksander, s kojom se venčao 1989. i bio tri godine u braku. Skrasio se 1997. sa Šon Sautvik. Godinama su bili zajedno iako su u više navrata podnosili zahtev za razvod.

leri king smrt
screenshoot youtube 

Slavni Leri King je kroz svoju karijeru dugu više od šest decenija dobio nekoliko priznanja, koje uključuju i jedan Emmy i dve Peabody nagrade.

Leri King je imao brojne zdravstvene probleme u poslednjim godinama. Patio je od dijabetesa, preživeo je nekoliko srčanih udara, a bolovao je i od raka pluća. Američki mediji javili su drugog januara i da je hospitalizovan usled Kovida-19.

Slavu je stekao sedamdesetih godina prošlog veka radijskim programom The Larry King Show, da bi potom na CNN-u u emisiji Larry King Live u periodu između 1985. i 2010. godine ugostio najznačajnije ljude iz javnosti, između ostalog Vladimira Putina, Marlona Branda, Frenka Sinatru, Jasera Arafata i brojne druge.

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas