Slavni reditelj Vudi Alen dao je prvi veći intervju za CBS News nakon nekoliko godina pauze, te je ovom prilikom ponovo negirao da je ikada seksualno zlostavljao ćerku Dilan.

Akcenat je stavljen na teške optužbe o seksualnom zlostavljanju s kojima se slavni reditelj suočava gotovo tri decenije. Razgovor je snimljen letos, ali objavljen je tek sada kao reakcija na dokumentarni serijal “Allen v. Farrow”.

Alen u intervjuu govori kako optužbe o seksualnom zlostavljanju nisu zasnovane na istinitim činjenicama, a kako je naveo izmislila ih je Dilanina majka Mia, jer je bila ljuta zbog raskida njihove dugogodišnje ljubavne veze. “To je apsurdno, ali je zbog svega toga na mojoj karijeri ipak ostala velika mrlja. Nikad nisam zlostavljao Dilan. Ništa što sam ikad radio se ne može protumačiti na taj način”, rekao je Allen.

vudi alen
Profimedia Alen tvrdi da nikakvog zlostavljanja tu nije bilo, već da je ćerku instruisala besna ostavljena majka

Dodao je kako je jedan od dokaza da on nije pedofil činjenica da je njegova trenutna supruga nakon njihovog venčanja usvojila dve devojčice koje su zajedno odagali:

“Niko ne bi dao dve devojčice pedofilu. Ja to nisam”, rekao je Alen.

Podsetimo, Alen i Mia Farou razveli su se 1992. godine nakon što je ona otkrila kako je reditelj vara sa ćerkom koju je usvojila Sun – Ji. Alen je pet godina kasnije oženio Previn.

vudi alen i sun ju
Shutterstock 

Nekada čuveni po svom partnerstvu na filmu i van njega, životi Vudija Alena i Mije Farou su nepopravljivo narušeni, a njihova porodica je razorena kada su objavljene tvrdnje o zlostavljanju, nakon čega su usledile zajedljive rasprave u javnosti.

Privatni snimci, sudski dokumenti, policijski dokazi i posebne audio kasete sastavljeni su u novu dokumentarnu seriju "Alen protiv Farou'', kojom HBO gledaocima pruža dublji uvid u navodno seksualno zlostavljanje Vudija Alena nad ćerkom njegove bivše supruge.

Svi ti dokazi u kombinaciji sa ekskluzivnim, dubinskim intervjuima sa Mijom Farou, Dilan Farou, Ronanom Farouom, porodičnom prijateljicom Karli Sajmon, tužiocem Frenkom Makom, rođacima, istražiteljima, stručnjacima i drugim očevicima, među kojima je mnogo onih koji prvi put javno govore o ovoj temi.

vudi alen
Shutterstock 

Glumica je u dokumentarnom filmu takođe izrazila žaljenje što je ikada započela vezu sa Alenom, jer je rekla da " on nikada nije trebalo da bude u porodici". "Da mogu da vratim vreme u nazad, volela bih da ga nikada nisam upoznala. To je moje veliko žaljenje u životu, što sam dovela takvog nekog u porodicu. I dan danas ga se plašim", zaključila je čuvena glumica.