Ne zanima ih istina, već samo egzekucija.

Tako su reagovali Voodi Allen (85) i njegova supruga Soon Ii Previn (50) u retkom pojavljivanju u javnosti komentarišući za The Hollivood Reporter dokumentarnu seriju HBO-a „Allen vs. Farrov“, čija je prva epizoda emitovana u nedelju uveče.

Eksplozivni dokumentarac dovodi u pitanje navode protiv Voodija Allena za incest, pedofiliju i zlostavljanje, a svake epizode ​​prikazivat će se svake nedjelje, ukupno četiri.

 Eksplozivni dokumentarac dovodi u pitanje navode protiv Vudija Alena za incest, pedofiliju i zlostavljanje, a nove epizode ​​od ukupno četiri, prikazivaće se svake nedelje, komentarišu autori Ejmi Ziring i Kirbi Dik.

- Godinama su radili sa porodicom Ferou da nas unište, a zatim su nam dali samo nekoliko dana da odgovorimo na optužbe. Nismo se složili - rekli su vudi Alen i son Li.

Mia i četrnaestero dece

Hvaljeni, ali podjednako kontroverzni reditelj Vudi Alen ("Annie Hall", "Alice", "Midnight in Paris", "Mighty Aphordite"...), bio je u vezi sa Miom Ferou od 1980. do 1992. godine, a uskoro joj je i usvojena kćer za koga se Alen kasnije oženio i šokirao svet.

Reakcija Alensa usledila je nakon emitovanja prve epizode ​​u kojoj Mijina usvojena ćerka Dilan (sada 35), govori o tome kako ju je Vudi Alen seksualno zlostavljao kada je imala samo sedam godina.

Sa Miom, Alen je imao četrnaestoro dece. Rodila je tri sina u braku sa pokojnim Andreom Previnom (Metju, Saša i Flečer), a Previn i Farou su pored njih usvojili Larku i Samer u Vijetnamu, a zatim Son Li iz Koreje.

Vudi Alen
Shutterstock 

Zanimljivo je da tačan datum rođenja nije poznat za Son Ii, ali analiza koštane srži pokazala je da je u vreme usvajanja 1977. godine, imala između pet i sedam godina.

Ferou je usvojila Mozesa, a zatim Dilan, nakon razvoda od Previna u Južnoj Koreji. U vezi sa Vudijem Alenom rodila je i sina Ronana.

Još jednom je šokirala svet tvrdeći da je Ronan sin Frenka Sinatre, njene nekadašnje ljubavi sa kojom se "nikada nije potpuno razišla", što je Sinatrina porodica kasnije sa gnušanjem negirala.

Međutim, usvajanja se tu nisu zaustavila. Ferou je usvojila još petoro dece između 1992. i 1995. godine, od kojih se jedno zove Tadeus, po sudiji koji je 1993. vodio njen postupak za razvod od Vudija Alena.

Od tada je troje dece umrlo - Tam 2000. godine od srčanog zastoja, mada se sumnjalo na preveliku dozu antidepresiva, Lark nakon duge bolesti povezane sa AIDS-om 2008. godine i Tadeus u saobraćajnoj nesreći, nakon koje je utvrđeno, da je pre nesreće pucao sam sebi u grudi

Vudi Alen Son Li
Shutterstock 

"Smeće od filma"

Ipak, ništa nije bilo šokantnije od braka Son Ii i Vudija Alena, koji su još jednom kategorički negirali sve optužbe protiv njih u ostavci.

- Odbili smo da učestvujemo u tom dokumentarcu, čiji je jedini cilj da se naša imena ukaljaju. Decenijama su sprovođene brojne istrage koje nisu potvrdile navode Dilana Farova, da je bila zlostavljana. Takođe, logično je da je ovaj dokumentarac emitovan na HBO, televizijskoj mreži koja blisko sarađuje sa Ronanom Farovom. Ovo smeće od filma sigurno će privući pažnju, ali nikada neće promeniti činjenice i istinu - tvrde Alen i Son Ji.

Autori dokumentarnih filmova Ejmi Ziring i Kirbi Dik, završili su projekat u potpunoj tajnosti tokom protekle tri godine, tvrdeći da imaju dokaze da su Alen i Son Ii bili u seksualnoj vezi, dok je ona još bila u srednjoj školi, kao i nikad objavljeni snimak gde mala Dilan opisuje na kameri detalje o tome kako ju je reditelj zlostavljao i prva javna priznanja Mie Ferou i porodice u vezi sa Vudijem Alenom.

„"Godinama se spremam da kažem punu istinu", kaže Dilan u prvoj epizodi, dodajući: "Šta god mislite da znate, to je samo vrh ledenog brega".

Sumnjao je i psihijatar

Između ostalog, Dilan i Mia opisuju kako bi Vudi insistirao na ležanju u krevetu sa malom Dilan, oboje samo u donjem vešu, a Dilan se prisećala kako bi se "omotao oko nje na vrlo intiman način". Mia je, pak, rekla da je nekoliko puta uhvatila Vudija kako kleči ispred Dilan s licem u krilu.

"Počela sam da ih nadgledam kao policajac i nadala sam se da je sve to bilo nevino druženje", istakla je.

Kada je pozvala uglednog psihologa, gledao je čuvenog režisera i Dilan dok su se igrali u parku, nakon čega je takođe potvrdio "da nešto nije u redu". Ferou i Alen su se zbog toga posvađali, ali je režiser tada pristao da ode kod psihoterapeuta.

Jedan od šokantnijih trenutaka u prvoj epizodi je svedočenje glumice da je jednom u svom stanu pronašla pornografske polaroidne fotografije svoje usvojene ćerke Soon Ii.

- Bili su toliko eksplicitni da ne bi ni bili objavljeni u Plejboju. Možda u "Hustleru". Nisam mogla da dišem kad sam to videla - opisala je. Međutim, ubrzo nakon razvoda, Ji je sama odlučila da bi radije živela sa Vudijem Alenom.