Slavna glumica Bruk Šilds koja je 31. maja proslavila 59. rođendan, od malih nogu je deo Holivuda, no svetsku slavu doneo joj je definitivno kontroverzni film "Plava laguna" u kojem je igrala sa Kristoferom Atkinsom.

Film je obilovao eksplicitnim scenama koje je Kristofer snimio sa 17, dok je Bruk imala samo 14. Ostvarenje je pobralo sve moguće negativne kritike, ali publika je hrlila da ga pogleda i postao je izuzetno popularan.

Bruk Šilds u filmu "Plava laguna"
Columbia Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia 

Malo je reći da je film sablaznio javnost, međutim, daleko od toga da je to bila najkontroverznija uloga Šilds. Još sa 11 igrala je dečiju prostitutku u filmu "Pretty Baby".

Inače, Šilds je rođena u Njujorku, od majke modela i oca biznismena, u imućnoj porodici. Naime, cela linija sa očeve strane je plemićkog porekla, a njena baka je nosila čuvenu italijansku titulu "Di", kao ćerka italijanskog princa i američke starlete. Alesandro Torlonia, bakin ujak, bio je oženjen španskom princezom Beatriz.

Roditelji glumice su joj se razišli par meseci nakon njenog rođenja, a Teri je odmah odlučila da vine ćerku u zvezde. Sa samo 11 meseci Bruk je "nastupala" u svojoj prvoj reklami, uz to je i trenirala balet, išla na časove klavira i jahanje. Pohađala je prestižne škole i diplomirala na Prinstonu.

Međutim, i pored svega toga, glumica je pravi primer deteta kojeg roditelji nisu uspeli da zaštite. Umesto toga, njena majka ju je izložila velikoj opasnosti, a traume koje je Bruk tada doživela vuče i danas.

Uprkos naporima da shvati postupke njene majke, Bruk godinama ne uspeva da nađe opravdanje za iste.

U svom dokumentarcu koji se prikazivao početkom prošle godine prvi put se nakon svega dotakla svog odrastanja i svega što je preživela na samom početku karijere.

Pričala je o tome kako je kao devojčica uspela da se izbori sa seksualizacijom, i sa javnom sramotom zbog gubitka nevinosti u 3. deceniji života. Glumica je objasnila i da svojim dvema ćerkama nikada neće dozvoliti da gledaju film u kojem je poljubila 27-godišnju Keradin, a da se pritom pojavila i gola. Njena majka je sve to nemo posmatrala, što je na glumicu ostavilo trajne posledice.

"Postala sam najpoznatija devica na svetu. Kada se nađete pod "paljbom" u tim godinama, naučite da budete otporni na sve i zato sam i naučila da budem spremna na sve u ovoj industriji, što može da bude teško", istakla je.

Pozirala za Plejboj

Njena majka Teri Šilds bila je iskusna iskusna glumica i producent, i prema mišljenju javnosti, nije smela da dozvoli ćerki da uđe u sve to, međutim, na kritike se nikad nije osvrtala, a šuškalo se i da je htela da proda zavodničke fotografije svoje ćerke.

Tri godine pre toga, javnost je ostala zaprepaštena kada je tad 10-godišnja Bruk pozirala gola profesionalnom fotografu. Dok su mnoge dečije zvezde u to doba pozirale u bundicama, šetale dečijim revijama, bile u sladunjavim reklamama, ona je krenula u potpuno drugom pravcu. Ta njena gola fotografija nazvana je "Duhovna Amerika" pa je Bruk bila na njoj našminkana, a fotografije su završile u Plejboju.

Svet glume i modelinga ume da bude veoma surov, a budući da je Bruk kao dete ušla u isti, njena majka je odgovornost preuzela na sebe.

"Kad god bi me neko pogledao, ona bi mu govorila: 'Odseć ću ti mu** i naterati te da ih pojedeš'", ispričala je svojevremeno Bruk.

Bruk Šilds je od najranijih dana eksploatisana.
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

"Bilo mi je teško da im ne opravdavam svoju mamu, ali kada su me pitali, pomislila sam: 'O Bože, moram da priznam ovo.' Ali nisam 'ne znam zašto je mislila da je sve u redu.", rekla je glumica za The Sunday Times Magazine.

Ali njih dve nisu uvek imale haromoničan odnos. Često su imale problema jer se Teri borila sa zavisnošću od alkohola... Teri je preminula 2012. godine.

Afera sa Džeksonom

Godine 1990. Majkl Džekson izašao je u javnost sa pričom da su on i Bruk zajedno, što je glumica opovrgla.

"To su laži, mi se poznajemo od detinjstva, nikada se ništa romantično nije desilo. Ne razumem zašto radi ovo. Jednom je pokušao da me poljubi u kolima, a ja sam mu odlučno rekla: 'Nemoj, trebam ti kao prijatelj'".

Nakon njegove smrti, Bruk je ovako govorila za "Rolling Stone":

"Uvek sam mu pričala: 'Imaćeš me do kraja života, nećemo se venčati, ja ću živeti svoj život, imati brak i decu, ali ti ćeš me uvek imati.' Vremenom je shvatio da ne želi da me izgubi."

Brakovi

Najlepša žena sveta prvi put je stala na ludi kamen 1997, kada je sudbonosno "da" izrekla teniseru Andreu Agasiju, ali je zajednica okončana dve godine kasnije.

Godine 1999. upoznala je svog sadašnjeg muža Krisa Henčija sa kojim ima dve ćerkice - Rovan i Grir.

Bruk je izuzetno bliska sa ćerkama, te često ističe kako sa Rovan deli garderobu, a čak imaju i dve iste tetovaže.

"Toliko toga sam preživela, ali sam i dalje ovde. Što sam starija - to se mlađe osećam, valjda jer sam kao dete bila 'odrasla'. Ne traćite ni minut svog života na nesreću, ako se jedna vrata zatvore - bežite kroz prozor", samouvereno je izjavila ova odvažna, jaka žena, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku:

instagram/brookeshields Pogledajte još fotografija slavne glumice Bruk Šilds.

Pročitajte još: POSTALI SU ZVEZDE NAKON FILMA KOJI JE SABLAZNIO JAVNOST: Glumac danas ima 60 godina, a o njegovom OGLASU svi pričaju

Bonus video:

NJENA LEPOTA KRASILA JE NASLOVNICE 80-IH! Svi su uzdisali za njom posle PLAVE LAGUNE, a sad NEPREPOZNATLJIVA u kućnom izdanju #instagram/brookeshields

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!