Slavna glumica Bruk Šilds od malih nogu je deo Holivuda, no svetsku slavu doneo joj je definitivno kontroverzni film "Plava laguna" u kojem je igrala sa Kristoferom Atkinsom.

Malo je reći da je film sablaznio javnost zbog eksplicitnih scena kojima je obilovao, a glumci su bili maloletni kada su ga snimali, pri čemu je Bruk imala samo 14. Međutim, daleko od toga da je to bila njena najkontroverznija uloga. Još sa 11 igrala je dečiju prostitutku u filmu "Pretty Baby".

Bruk Šilds proslavila se u filmu "Plava laguna".
Columbia Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia 

Glumica je pravi primer deteta kojeg roditelji nisu uspeli da zaštite. Umesto toga, njena majka ju je izložila velikoj opasnosti, a traume koje je Bruk tada doživela vuče i danas. Ona je ogolila dušu u dokumentarcu koji će uskoro početi da se emituje.

Uprkos naporima da shvati postupke njene majke, Bruk godinama ne uspeva da nađe opravdanje za iste.

Bruk Šilds ogolila je dušu u dokumentarcu.
Shutterstock 

U dvodelnom dokumentarcu koji se emituje u SAD sledećeg meseca, Šilds se osvrće na svoj život, uključujući i prijateljstvo sa Majklom Džeksonom. Ona poriče da su izlazili i ispričala je o svom šoku zbog tvrdnji o seksualnom napadu sa kojima se kasnije suočio.

Ona je pričala o tome kako je jedna devojčica uspela da se izbori sa seksualizacijom i sa javnom sramotom zbog gubitka nevinosti u 3. deceniji života. Glumica je objasnila i da svojim dvema ćerkama nikada neće dozvoliti da gledaju film u kojem je poljubila 27-godišnju Keradin, a da se pritom pojavila i gola. Njena majka je sve to nemo posmatrala, što je na glumicu ostavilo trajne posledice.

"Postala sam najpoznatija devica na svetu. Kada se nađete pod "paljbom" u tim godinama, naučite da budete otporni na sve i zato sam i naučila da budem spremna na sve u ovoj industriji, što može da bude teško", istakla je.

Njena majka Teri Šilds bila je iskusna iskusna glumica i producent, i prema mišljenju javnosti, nije smela da dozvoli ćerki da uđe u sve to, međutim, na kritike se nikad nije osvrtala, a šuškalo se i da je htela da proda zavodničke fotografije svoje ćerke.

Tri godine pre toga, javnost je ostala zaprepaštena kada je tad 10-godišnja Bruk pozirala gola profesionalnom fotografu. Dok su mnoge dečije zvezde u to doba pozirale u bundicama, šetale dečijim revijama, bile u sladunjavim reklamama, ona je krenula u potpuno drugom pravcu. Ta njena gola fotografija nazvana je "Duhovna Amerika" pa je Bruk bila na njoj našminkana, a fotografije su završile u Plejboju.

Svet glume i modelinga ume da bude veoma surov, a budući da je Bruk kao dete ušla u isti, njena majka je odgovornost preuzela na sebe.

"Kad god bi me neko pogledao, ona bi mu govorila: "Odseć ću ti mu** i naterati te da ih pojedeš"", ispričala je svojevremeno Bruk.

Bruk Šilds postala je poznata kao vrlo mlada.
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

"Bilo mi je teško da im ne opravdavam svoju mamu, ali kada su me pitali, pomislila sam: "O Bože, moram da priznam ovo." Ali nisam 'ne znam zašto je mislila da je sve u redu.", rekla je glumica za The Sunday Times Magazine.

Ali njih dve nisu uvek imale haromoničan odnos. Često su imale problema jer se Teri borila sa zavisnošću od alkoholu... Teri je preminula 2012. godine.

Od "Plave lagune", filma iz 1980., Bruk nije imala ni jednu zapaženiju ulogu od te. Ipak, pojavila se u brojnim serijama i filmovima, a posebno po čemu je pamte gledaoci je njena lepota. Iako ima 55. godina, Bruk i dalje mami poglede izgledom i važi za jednu od najlepših žena u glumačkoj industriji.

Bruk se udavala dva puta. Dve godine je provela u braku s teniserom Andrejem Agasijem, a 2001. udala se za Krisa Henčija sa kojim ima dve kćerke.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!