Poznati glumac Vudi Harelson proslavio je 61. rođendan. Publika ga je zavolela još 1985. godine u tada hit-seriji "Kafić uzdravlje". Iza sebe ima brojna ostvarenja, poput "Wildcats", "Doc Hollywood", ili pak "Narod protiv Larija Flinta", a zanimljivo da je njegov život bio i zanimljiviji od filmova u kojima je glumio.

Glumac je inače rođen u Teksasu i ima dvojicu braće - Džordana i Breta, koji se bave istim poslom kao on.

Vudi je odrastao u teškom siromaštvu, a njega i braću izdržavala je majka Dajen koja je bila sekretarica.

Zapravo, njihov otac Čarls Vojd Harelson retko je bio prisutan u njihovim životima, a 1974. osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu. Naime, Ćarls je radio kao plaćeni ubica i zarađivao je ogromne iznose za to, ali novac nije donosio kući.

"Imao sam 11 ili 12 godina kad sam čuo očevo ime na radiju. Bio je to izveštaj sa suđenja. Sećam se da sam pomislio: "Ne mogu postojati dva Čarlsa V. Harelsona". Sinulo mi je, pa to je moj otac. Bio sam u šoku", otkrio je jednom Wudi.

vudi harelson saznao je sa 12 godina da mu je otac placeni ubica
Shutterstock 

Njegov otac je čak bio osumnjičen i za umešanost u ubistvo američkog predsednika Džona F. Kenedija na kog je izvršen atentat 1963. godine.

Baš zbog svega toga, Vudijevi roditelji razveli su se kada je on imao 7 godina. Glumac je svojevremeno priznao da je posetio oca u zatvoru, iako između njih nije postojao nikakav odnos.

"Rođeni smo na isti dan. A postoji poslovica u Japanu da ako deliš rođendan sa ocem, nisi samo poput njega nego si zapravo reinkarnacija svog oca. Uvek mi je bilo čudno koliko zapravo ličimo i koliko stvari radimo na isti način", istakao je svojevremeno.

Vudi je želeo da pomogne svom ocu i pre nego što je on preminuo 2007. godine, pa je potrošio milione dolara da bi omogućio novo suđenje. Ali, u tome nije uspeo i njegov otac je umro tokom služenja zatvorske kazne od srčanog udara.

Sa druge strane, Vudi je zbog svojih izjava o pušenju marihuane i drugih aktivnosti u javnosti ostavio utisak osobe koja vodi razuzdan i zabavan život, ali zapravo je stvarnost bila potpuno drugačija.

Harelson je sa suprugom, preduzetnicom Laurom Luie (55), koju je oženio 2008. stvorio dom na Havajima. Supružnici imaju ćerke Zoe (24), Deni (28) i Makani (15), a upoznali su se još osamdesetih godina.

Naime, Laura je bila lična asistentkinja Vudiju koji se u nju zaljubio 1986. nakon jednogodišnjeg braka sa Nensi Sajmon, ćerkom glumca Nila Sajmona.

Harelson i Nenci su brzo, odnosno već dan nakon venčanja u Meksiku shvatili da su napravili veliku grešku i hteli su da pokrenu razvod kako bi što pre okončali sve. Ali kancelarija zadužena za razvode nije radila pa su ostali u braku 10 meseci.

Nije bilo sve tako sjajno ni u njegovom odnosu sa Laurom. Naime, Vudi je stalno išao na žurke sa drugim ženama, iako ga je ona čekala kod kuće sa njihovom ćerkom Deni. Svojevremeno je priznao da ga je opčinila slava i da se ponašao glupo.

vudi harelson ozenio je lauru lui nakon 22 godine veze
Shutterstock 

Zbog svojih razuzdanih zabava imao je i dve kuće. Glumac je u jednoj živeo sa Laurom i ćerkom, a u drugoj pravio žurke na koje su dolazile holivudske starlete i striptizete.

Glumac je često varao sadašnju suprugu i imao je i aferu sa starijom kolegicom Glen Klous. Upoznali su se dok su ona, Vudi i Laura Dern igrali u drami "Brooklyn Laundry" u malom pozorištu u Los Anđelesu. Raskinuli su 1991. nakon nekoliko meseci veze i ostali su dobri prijatelji.

vudi harelson i glen klous bili su nekad u vezi
Shutterstock 

U razdoblju u kom su bili zajedno, njihov odnos se svodio na mnogo seksa i uživanje u opijatima. Glumac je odlučio da raskine sa Glen jer je hteo mirniji život. Među njegovim je ljubavnicima bila je i Bruk Šilds koju je proslavio film "Plava laguna".

Sve to nije oteralo Lauru koja je čuvala njihove ćerke dok je on izlazio i varao je sa drugim ženama.

"Mislim da nisam muškarac koji treba ikome da daje savete. Napravio sam puno grešaka, tako da mislim da sam im bio sjajan primer šta da ne rade u životu. Nadam se da će biti pametnije od mene", istakao je svojevremeno Harelson koji se oženio Laurom 2008. nakon 22 godine veze.

Inače, Vudi je vegan i sa 24 godine je shvatio da zbog problema s kožom lica mora da promeni ishranu. Prvo se odrekao mlečnih proizvoda, a onda je prešao samo na sirove namirnice i prekinuo da jede meso jer se nije dobro osećao dok ga je konzumirao.

vudi harelson je vegan
printscreen/instagram 

Takođe, glumac je svojevremeno otvorio Svetsko prvenstvo u šahu i privukao veliku pažnju javnosti. Naime, dok je hteo da povuče potez, srušio je kralja što je mnoge nasmejalo.

Harelson je poznat i kao aktivista za legalizaciju marihuane za koju često ističe da je konzumira. Jednom je rekao da je morao zapaliti džoint da bi izdržao večeru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!