Slavna glumica i jedna od najlepših žena sveta Bruk Šilds otvorila je dušu o ozbiljnoj situaciji zbog koje je morala da bude hospitalizovana nakon što je imala epi-napad

U okviru specijalnog izdanja Glamour’s 2023 Women of the Year, Šilds je otkrila da se sve desilo brzo, dok se spremala za svoj prvi samostalni šouu kada se samo srušila. 

"Pila sam toliko vode, a nisam znala da imam nizak nivo natrijuma. Čekala sam Uber. Sišla sam niz stepenice i očigledno izgledala čudno jer su me ljudi koji su bili sa mnom pitali: "Da li si dobro?", započela je slavna lepotica i dodala da joj se stanje naglo pogoršalo nakon što je stigla u čuveni restoran L'Artusi u Njujorku. 

Bruk Šilds je imala epi napad.
Jordache/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Ulazim, prilaze mi dve žene, ja ih ne poznajem, smračilo mi se pred očima. Ruke su mi pale na bok, a ja sa "išla" glavom napred. Doživela sam napad - išla mi je pena na usta, bila sam potpuno modra, pokušavala sam da progutam jezik. Naredno čega se sećam jeste da su me odveli u kola hitne pomoći. Stavili su mi masku za kiseonik".

Srećom, u tom trenutku nije bila sama, jer je kraj nje bio njen kolega, slavni glumac Bredli Kuper koji ju je sve vreme držao za ruku.

Bredli je pomogao Šilds.
Steve Sands/NewYorkNewswire/Bauer-Griffin / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Inače, Kuper se tu našao sticajem okolnosti kada je somelijer restorana pokušao da kontaktira supruga Bruk Šilds Krisa Henčija, a onda je došao do pomoćnika koji je zamolio drugog asistenta da pozove Kupera da pomogne jer je on bio u blizini.

"Bilo je kao da sam ušetala sa Isusom", našalila se kasnije glumica o neobičnoj situaciji i velikoj pomoći Bredlija Kupera. Lekari su joj prvo rekli da su sumnjali da je doživela moždani udar.

Bruk Šilds završila je na odeljenju intenzivne nege. Doživela je veliki epi napad (Grand mal napad) koji uzrokuje gubitak svesti i jake kontrakcije mišića.

Lekar joj je objasnio da je problem nastao jer je duže vreme pila previše vode ne znajući da ima nizak nivo natrijuma. "Preplavila sam svoj sistem", slikovito je opisala. Glumica je zapravo sa jedne strane smanjila unos soli, i pila isuviše velike količine vodejer se osećala dehidrirano. A istovremeno je radila intezivnije nego ikada pre. 

Šta treba znati o niskom nivou natrijuma u krvi

Hiponatrijemija je stanje koje se karakteriše sniženim nivoom natrijuma u krvi. Može da nastane usled gubitka minerala odnosno soli ili usled viška tečnosti u vanćelijskom prostoru kada se javlja njegovo razblaženje. Najčešće se otkrije slučajno nakon simptoma.

Izaziva često mučninu i malaksalost, može da dođe do poremećaja svesti i glavobolje, a kod teških slučajeva i do pojave epileptičnih napada i kome, piše Blic Žena.

Možda će vas zanimati da pročitate: POSTALI SU ZVEZDE NAKON FILMA KOJI JE SABLAZNIO JAVNOST: Glumac danas ima 60 godina, a o njegovom OGLASU svi pričaju

Bonus video:

NJENA LEPOTA KRASILA JE NASLOVNICE 80-IH! Svi su uzdisali za njom posle PLAVE LAGUNE, a sad NEPREPOZNATLJIVA u kućnom izdanju #instagram/brookeshields

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!