Vest da je Severini ponovo oduzeto starateljstvo nad sinom, podigla je prašinu u čitavom regionu, a pevačica sve ono što se piše i govori o tom slučaju deli na Instagramu, dok po drugi proživljava najgore trenutke u životu. 

Nažalost, nekoliko dana nakon što joj je Vrhovni sud oduzeo starateljstvo nad sinom, pevačica je morala da nastupa, a tokom koncerta na Jahorini se slomila i briznula u plač. 

"Nisam ustala iz kreveta 4 dana. Onda sam ustala, morala se obući, našminkati, napraviti frizuru i pokloniti vam se", počela je Seve i dobila aplauz od publike.

"Pre svega, pokloniti se svim malim i nemoćnim ženicama koje su mi dale snage... Kako mi je lepo predsednik Vrhovnog suda rekao, meni velikoj i moćnoj... Da ovih dana uopšte smognem snage ustati iz kreveta i ispratiti dete u školu i da svima vama koji mi dajete neizmernu ljubav pokušam lično se zahvaliti. Ne smem biti nepoštena, moram zahvaliti i svim muškarcima. Posebno mojim kolegama sa scene. Moj inboks na Instagramu je pun. Mnoge od vas dele sa mnom svoja iskustva, ima potresnih koja su me rasplakala i jako puno ih je baš iz BiH koje su žrtve nasilja institucija. Znam i za jedan slučaj iz Hercegovine, majku dve curice da idu ocu zlostavljaču, koji h je obe silovao", pročitala je Severina i dodala:

"Kažu da moramo ćutati i biti pokorni kad su deca u pitanju. Ja sam ćutala uporno i pokorno, druga strana je pričala, a ja sam čekala i verovala hrvatskom pravnom sistemu, kao što to žene u Bosni veruju. Ćutala sam dok mi nisu prvi put oduzeli dete. Od tada govorim o nepravdama sistema, o organizovanoj otmici dece kad su bogati i moćni očevi u pitanju. I ja neću stati, i nadam se da i vi, sve žene iz BiH nećete stati", rekla je ona.

Podsetimo, njena borba za starateljstvo nad sinom traje dugih 11 godina, a Severina nema nameru da se preda. No, hrvatska pevačica nije jedina slavna dama kojoj je sud oduzeo dete. 

Ivana Stamenković Sindi jedna je od žena koje su izgubile starateljstvo nad svojim detetom posle razvoda.

Govoreći na tu temu u jednoj emisiji, sve vreme joj je stajala knedla u grlu jer je, kako kaže, u pitanju velika patnja koju razumeju samo majke u istoj situaciji u kojoj se i ona nalazi.

"To je jednostavno situacija koju ne možete da prevaziđete, ne možete da se odreknete svog deteta i niko ne može da vas uteši u tom momentu. To su zaista teške stvari koje mogu da razumeju samo žene kojima se to desi, niko drugi", počela je Sindi u emisiji "Bez filtera sa Sarom Miom", pa nastavila o tome kako je devojčica bila izuzetno vezana za nju, te da se bojala kako će sve podneti i da li će se drama odraziti na njeno zdravlje.

"Meni je oduzeto starateljstvo nad detetom kada je ćerka imala četiri i po godine i to je bio težak period u mom životu. Sada je iza mene, jer je Petra velika devojčica koja ima trinaest godina. Nas dve imamo fenomenalan odnos, ali u tom trenutku odvojiti majku od deteta je zaista bilo tragično. To je ružan deo mog života koga više ne želim ni da se sećam", naglasila je pevačica, čija bitka za starateljstvo i dalje traje.

Sličnu sudbinu je imala i pevačica Maja Nikolić kojoj je starateljstvo nad sinom Lazarom oduzeto 2011. godine. Osim što ju je taj drugi brak koštao živaca, ona je trpela od supruga, kako je svojevremeno i izjavila i psihičko zlostavljanje.

"Vuk Kandić me je psihički i fizički zlostavljao i tada sam ga prijavila, međutim, policija i vlast mi nisu pomogli i odustala sam od borbe", svojevremeno je izjavila pevačica, pisao je Story.

Ipak, pravda je bila na njenoj strani te je nekoliko godina kasnije uspela da povrati svog sina, pošto je dečak prijavio oca Vuka Kandića za nasilje u porodici.

Izuzetak nisu ni majke sa svetske javne scene, a u nastavku pogledajte koje sve slavne žene su u nekom trenutku izgubile starateljstvo.

Pročitajte još: "MAJKA JE MRTVA, DETE JE NAŠE" Sve žene koje su Ronaldu rodile decu su nestale bez traga, jedna od njih je i bivša Miss

Britni Spirs

Britni Spirs sa sinovima.
CWNY / Backgrid USA / Profimedia 

Verovatno najpoznatija mama na svetskoj sceni koja je izgubila starateljstvo. Britni je imala veoma medijski propraćenu bitku za starateljstvo sa bivšim mužem Kevinom Federlajnom nad njihova dva sina.

Slavne majke kojima su deca oduzeta
Bauer Griffin/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Sud je 2007. decu dodelio Federlajnu zbog zabrinutosti oko njenog mentalnog zdravlja i problema sa zloupotrebom supstanci. Sve to dovelo je do njenog sloma kada je obrijala glavu, a iako je u jednom trenutku obnovila kontakt sa sinovima, sve se promenilo pre nekoliko godina, a pevačica je sinove pre nekoliko meseci javno vređala i to samo zato što je starije dete reklo da se "nada da će joj biti bolje". 

Kako danas izgledaju sinovi Britni Spirs.
Instagram 

Kortni Lav

Kortni Lav izgubila je starateljstvo nad Frensis.
Profimedia 

Kortni Lav i Kurt Kobejn venčali su se 1992, a iste godine dobili su ćerku kojoj su dali ime Frensis Bin. Zbog preranog gubitka oca i majke sklone turbulentnom životu, Frensis je imala teško detinjstvo, a pre 13. godine starateljstvo nad njom dobile su njena baka Vendi O Konor i sestra njenog oca Kimberli Kobejn.

Kortni Lav i Kurt izgubili su ćerku još kada je imala samo dve nedelje.
JOHN PASCHAL / Avalon / Profimedia 

Kortni Lav je po nalogu suda dobila i zabranu prilaska svojoj ćerki sve dok je bila maloletna, čemu je ponajviše "kumovalo" to što je tokom trudnoće koristila nedozvoljene supstance, a najviše heroin. Zapravo, Frensis je bila oduzeta od roditelja još kada je imala samo 2 nedelje.

Dženifer Hadson

Dženifer Hadson je izgubila starateljstvo.
Shutterstock 

Dženifer Hadson, nagrađivana pevačica i glumica, svojevremeno je izgubila primarno starateljstvo nad 14-godišnjim sinom Dejvidom mlađim.

Prema TMZ-u, sud je dodelio starateljstvo bivšem vereniku Hadsonove, Dejvidu Otungi, navodeći njegovu sposobnost da bude prisutniji roditelj. Na ovu odluku uticao je "gust" raspored pevačice, koji je tada uključivao njenu ulogu sudije na The Voice UK, kao i njenu tekuću muzičku i glumačku karijeru.

Šeron Stoun

Šeron Stoun, godinama se borila za starateljstvo sa svojim bivšim mužem Filom Bronštajnom nad njihovim usvojenim sinom Roanom.

Ona je svojevremeno priznala i da je njena najpoznatija uloga u filmu "Niske strasti" bila razlog zašto je izgubila na sudu. "Izgubila sam starateljstvo nad svojim detetom kada je sudija pitao moje dete — mog malog, sićušnog dečaka: 'Znaš li da tvoja majka snima se*s filmove?'", ispričala je svojevremeno.

Podsetimo, Stoun i njen tadašnji suprug Ron Bronštajn usvojili su sina Roana 2000. godine. Međutim, kad su se razveli 2004. sudija je starateljstvo dodelio Bronštajnu.

Zbog tog gubitka Stoun je imala ozbiljnih srčanih problema. "Završila sam na klinici Mejo sa ubrzanim otkucajima srca u komori i pretkomori", rekla je Stoun. "To mi je bukvalno slomilo srce", rekla je Stoun.

Deniz Ričards

Deniz Ričards izgubila je starateljstvo nad decom.
BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Deniz koja se povukla iz sveta filma da bi odgajala decu koju je dobila u braku sa Čarlijem Šinom, svojevremeno se suočila sa ozbiljnim optužbama da je svoju ćerku zlostavljala, psihički i fizički maltretirala, izgladnjavala i slično, a Semi je o svemu progovorila na svom Tiktoku.

Nakon toga, saznalo se da je devojčica prešla da živi kod svog oca Čarlija sa kojim je oduvek imala dobar odnos. 

Ćerka Čarlija Šina sa ocem.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Situacija se dodatno zakomplikovala i jer je sud doneo odluku da joj njen bivši suprug više ne duguje ni centa, odnosno, da više nije dužan da joj plaća alimentaciju, iako mlađa ćerka, Lola i dalje živi sa njom.

Izvori bliski Šinu tvrde da glumac ima stoprocentno starateljstvo nad Lolom, te da nije dužan da plaća alimentaciju.

"Šest meseci je znala kada je ročište i nije se udostojila da se pojavi", dodali su Šinovi prijatelji, dok je glumac odluku suda prokomentarisao sa: "Mislim da je ovo što se dogodilo apsolutno pošteno", a šta će dalje biti u ovom slučaju, ostaje da vidimo.

Lisa Bonet

Ljubav Lenija Kravica i Lise Bonet krunisan je rođenjem ćerkice Zoi, no par je ipak okončao svoj odnos. Nakon razvoda obe strane su se trudile da probleme ostave po strani i posvete se ćerki, no iako su isprva delili starateljstvo, devojčica je, kada je napunila 11 godina, odlučila da pređe kod oca.

Ovo je bila velika promena za porodicu, ali Leni i Zoi su bili presrećni što će provoditi više vremena zajedno. Iako ju je Lisa podržala, bilo joj je teško da se prilagodi. Sud je Leniju dodelio primarno starateljstvo nad Zoi, a Lisa je mogla da je posećuje tokom letnjih meseci. 

Mija Farou

Slavne majke kojima su deca oduzeta
Shutterstock 

Ovo je ujedno možda i najjeziviji slučaj na listi. Proslavljeni režiser Vudi Alen i glumica Mija Farou bili su zajedno 13 godina. 

A onda je 1992. godine nastao potpuni haos u životu slavnog režisera. Naime, on je tada ostavio suprugu Miju jer se zaljubio u usvojenu i tada maloletnu ćerku –Ji Previn koja je živela sa njima.

Mija je to saznala kada je otkrila njihove intimne fotografije. Bila je potpuno slomljena ali se svim silama trudila da dobije starateljstvo nad njihovo troje dece, usvojenim Mozesom i Dilan i biološkim sinom Ronanom. Prekinula je svaki kontakt sa bivšim suprugom i otpužila ga da je seksualno zlostavljao Dilan kada je imala sedam godina.

Dilan je podržala priču svoje majke, tako što je javno optužila Vudija Alena ali i ceo Holivud koji “žmuri pred istinom i staje na stranu nasilnika”.

Vudi Alen sa usvojenom ćerkom.
JACK GUEZ / AFP / Profimedia 

Ronan se takođe odrekao oca. Kada je reč o Sun-Ji, iako Vudi Alen nije bio zvanično njen očuh, nije umanjilo njegovu krivicu kod javnosti. Ova veza nikada nije prihvaćena, a par koji se venčao 1997. godine i usvojio dvoje dece, ne prestaje da intrigira.

Lisa Mari Prisli

Ćerki Elvisa Prislija, pokojnoj Lisi Mari život pun droge i rokenrola nije bio nepoznanica zahvaljujući slavnom ocu. Ona je prvobitno izgubila starateljstvo kada se prijavila na rehabilitaciju, a kasnije kada je javno optužila svog bivšeg muža, Majkla Lokvud, zbog dečje pornografije.

Hejden Panetier

Hejden je izgubila starateljstvo nad ćerkom.
Youtube 

Vladimir Kličko i Hejden imali su turbulentnu vezu s nekoliko raskida, a sve je započelo 2009. Upoznali su se dok su bili na promociji knjige zajedničkog prijatelja i bila je to ljubav na prvi pogled. Njihov odnos je trajao devet godina, a kruna ljubavi bila je ćerka Kaja.

Godinu dana nakon rođenja ćerke glumica je prolazila teške trenutke jer je bolovala od postporođajne depresije pa se prijavila na lečenje u privatnu kliniku. Pored toga lečila se i od nekih oblika zavisnosti. Devojčica je pripala ocu koji o njoj brine i dan-danas. 

Mel B

Mel Bi je izgubila starateljstvo nad ćerkom.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Mel B, bivša ćlanica popularnog benda "Spice Girls", i njen bivši suprug Stiven Belafonte bili su umešani u veoma medijski ispraćenu bitku za starateljstvo nad njihovom ćerkom Medison. Brak para okončan je gorkim razvodom 2017. i od tada su upleteni u pravnu bitku oko starateljstva i prava na posete. Sud je dodelio zajedničko pravno starateljstvo bivšem paru, ali fizičko starateljstvo ostaje sporno pitanje.

U nedavnom podnesku, Belafonte je zatražio od suda da mu odobri da se preseli u Majami, navodeći da ima 82% vremena starateljstva nad njihovom ćerkom.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

TANJA SAVIĆ SLAVI 36. ROĐENDAN: Prošla kroz porodični PAKAO, dobila starateljstvo, a sad se SAMO SMEJE! (VIDEO) Instagram/tanja_savic_private

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!