Slavna glumica Evan Rejčel Vud u centru je nove drame kada je zbog jezivih pretnji bivšeg supruga bila bukvalno primorana da se odrekne starateljstva nad njihovim sinom Džekom (9). 

Ona se našla na sudu sa bivšim mužem, takođe glumcem Džejmijem Belom, nakon otvorenih pretnji bivšeg Rejčel, pevača Merilina Mensona koji želi da naudi dečaku. 

Evan Rejčel Vud morala je da prepusti starateljstvo bivšem.
Sharky/Polite Paparazzi/SPLASH / Splash / Profimedia 

Kako se navodi u sudskoj dokumentaciji, sin Evan Rejčel Vud će ubuduće živeti sa ocem u Los Anđelesu, dok će ona moći da provede s njim jedan produženi vikend mesečno, od petka posle škole ili od 10 sati izjutra. Dečak će s njom moći da bude i tokom raspusta.

Prošle godine, njen bivši suprug izjavio je da su glumica i on sedam godina ravnopravno delili starateljstvo nad detetom, "sve dok Vudova nije počela da krije Džeka od njega".

Šta se sada promenilo? Kako pišu američki mediji, glumica je uplašena za bezbednost njenog sina, zbog pretnji koje je izneo njen bivši partner Merilin Menson (54). On je navodno poručio Evan da će "j****i nju, pa njenog sina", što je muzičar kasnije demantovao.

Merilin Menson je rpetio sinu Rejčel.
Shutterstock 

Glumica je na sudu pričala o svom strahu i izjavila: "Ja sam ključna svedokinja u krivičnoj istrazi koja je u toku. U vezi sa istragom, navodim da sam bila žrtva mučenja, silovanja i pedofilskog "grumovanja" od strane međunarodno poznate ličnosti".

"Izuzetno se plašim optuženog. Zadobila sam teške, traumatične fizičke i emocionalne povrede od strane njega i bojim se da će tražiti odmazdu jer sam svedočila, tako što će povrediti mene, mog sina i članove porodice", rekla je Evan Rejčel Vud.

Evan Rejčel Vud uplašena je za svog sina.
Shutterstock 

Ona je dodala i da su joj "istražitelji direktno" rekli da je njena porodica ugrožena.

Optužbe Evan Rejčel Vud na račun Merilina Mensona

Podsetimo, Rejčel je hrabro progovorila o užasima koje je proživljavala u braku sa Merilinom Mensonom kojeg su brojne žene optužile za nasilje. Ona je tada otkrila da ju je bivši suprug silovao na snimanju spota"Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" koji je objavljen 2007. godine.

Ona je otkrila da je Menson zaista penetrirao u nju, iako je odnos trebalo da bude simuliran.

"Nisam pristala na to", rekla je Evan u dokumentarnom filmu koji se bavi njenim životom i karijerom.

Ona dodaje i da su joj na snimanju dali da pije apsint i da je zbog toga jedva bila pri svesti kada se to dogodilo.

Evan Rejčel Vud otkrila je šta joj je sve Merilin radio.
youtube printscreen 

"Snimanje spota bilo je najneprofesionalnije radno okruženje sa kojim sam se susrela u karijeri. Bilo je haotično, nisam se osećala sigurnom i niko nije pazio na mene", rekla je glumica. U nastavku dodaje da tada nije umela da se zauzme za sebe i kaže "ne" jer je, kako kaže, bila istrenirana da se nikome ne suprotstavlja, već da samo odradi posao za koji je angažovana.

Prisiljena da laže o silovanju

Filmskoj ekipi koja je radila na spotu bilo je izuzetno neprijatno i niko nije znao šta da uradi. "Ja sam se osećala odvratno i kao da sam ja uradila nešto zbog čega treba da se stidim. Bila sam prisiljena na komercijalni seksualni čin pod lažnim tvrdnjama. Protiv mene je tada počinjen prvi zločin i suštinski ja sam bila silovana pred kamerama", rekla je glumica za spot koji je do sada pogledalo preko 33 miliona ljudi. U dokumentarcu se navodi i da joj je Menson dao "prilično jasna uputstva" u vezi sa tim kako će sa novinarima govoriti o spotu.

Merilin Menson zlostavljao je Evan Rejčel Vud.
Frederick FLORIN / AFP / Profimedia 

"Rekao mi je da izjavim da je sve bilo romantično i da smo se lepo proveli, a ništa od toga nije bilo istina. Plašila sam se da uradim nešto što bi moglo da ga naljuti, a spot je bio samo početak nasilja koje je eskaliralo kako je naša veza napredovala", kaže Evan Rejčel Vud koja je u vezi sa Mensonom bila u vezi od 2007. do 2010. godine. Ona tvrdi da ju je muzičar od njenih tinejdžerskih godina "pripremao" za to i godinama je zlostavljao na razne načine.

"Ispirao mi je mozak i manipulisao tako da sam mu postala potpuno potčinjena", priča glumica. Merilina je upoznala 2006. godine, kada je imala 18, a on 38 godina.

Inače, pesma "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" inspirisana je pričom o Loliti, što je i Menson potvrdio u intervjuu za BBC.

On je tada otkrio da je inspiraciju za pesmu našao u čuvenom romanu Vladimira Nabokova i da je bio inspirisan razlikom u godinama između njega i Evan.

"Čitao sam Lolitu i inspirisala me je moja devojka Evan Rejčel Vud koja je očigledno dosta mlađa od mene, ali koja je to na sarkastičan način istakla tako što je jedan dan došla kod mene noseći naočare za sunce u obliku srca, poput onih na posteru za Kjubrikov film, a tada sam joj ja rekao reči koje su završile kao refren pesme", ispričao je muzičar.

U početku je bio divan

Inače, glumica je svojim svedočenjem pridružila brojnim ženama koje su za seksualno zlostavljanje optužile Mensona.

"U početku je bio šarmantan i divan. Brzo je počeo da mi govori da sam njegova srodna duša i da me navodi da se preselim kod njega. Prvi put smo raskinuli posle godinu dana veze kada mi je posvetio pesmu "I Want to Kill You Like They Do in the Movies", a i on je u intervjuu rekao da je imao fantazije da me udara u glavu maljem", rekla je Evan nedavno.

Ona je Mensona upoznala kada je imala samo 18 godina u jednom slavnom holivudskom hotelu u Marmontu. On je tada bio u društvu Dite Von Tiz, i rekao joj je da je njen veliki obožavatelj. Rejčel ga u početku nije doživljavala kao potencijalnog partnera, pogotovo što joj je ponudio saradnju na njegovom novom ostvarenju. Međutim vremenom su otpočeli vezu, a onda je otpočeo proces vrbovanja, sve dok je nije pridobio. Tada je krenulo maltretiranje.

Evan je upoznala Merilina dok je bio u vezi sa Ditom.
Shutterstock 

Rezanje žiletom i "žigosanje"

Menson joj je bio opsednut njome, a u jednom danu znao je da je pozove čak 158 puta. Ukoliko se ne bi javila, rezao se žiletom. Ona je takođe morala da dokaže svoju lojalnost tetovažama i žigosanjem.

"On je urezao E u svoju kožu, a ja sam morala urezati M. Urezala sam slovo kod svoje vagine kako bi mu dokazala da njemu pripadam", opisala je.

U dokumentarnoj seriji otkrila je i da je Manson odbijao da koristiti kondom te joj je zabranio bilo kakav oblik kontracepcije, a kad je na snimanju serije ‘Mildred Piear­ce’ otkrila da je trudna, odlučila je da abortira.

"Bila sam toliko uplašena i tužna. Verujem u pravo žena na izbor, ali to ne znači da nisam bila skrhana. Čim je bilo gotovo, rekao mi je: “Skuvaj mi večeru.” A trebalo je da zapravo odmaram. Nije ga bilo briga", prisetila se.

Evan je uspela da se izdigne iz svega i posveti poslu i karijeri. Neko vreme je bila i u braku sa glumcem Džejmijem Belom sa kojim je i dobila i sina, a da li će ova priča ipak imati zadovoljavajuć brak, a zlostavljač završiti iza rešetaka, gde mu je i mesto, ostaje da se nadamo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!