Rejčel Evan Vud u svet Holivuda ušla je sa samo tri meseca kada je i dobila prvu ulogu, a u glumu se zaljubila još kao dete. Međutim, iako je nizala samo uspešna ostvarenja i dobijala sjajne uloge zbog čega spada u najcenjenije umetnice, danas joj je daleko bitnija borba za prava žena s obzirom da je i sama bila žrtva seksualnog i porodičnog nasilja.

Naime, Rejčel je hrabro progovorila početkom ove godine o užasima koje je proživljavala u braku sa Merilinom Mensonom kojeg su brojne žene optužile za nasilje. Ona je tada otkrila da ju je bivši suprug silovao na snimanju spota "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" koji je objavljen 2007. godine.

Ona je otkrila da je Menson zaista penetrirao u nju, iako je odnos trebalo da bude simuliran. 

- Nisam pristala na to, rekla je Evan u dokumentarnom filmu koji se bavi njenim životom i karijerom.

Evan Rejčel Vud otkrila je da je biila silovana od strane Merilina Mensona.
Shutterstock 

Ona dodaje i da su joj na snimanju dali da pije apsint i da je zbog toga jedva bila pri svesti kada se to dogodilo.

- Snimanje spota bilo je najneprofesionalnije radno okruženje sa kojim sam se susrela u karijeri. Bilo je haotično, nisam se osećala sigurnom i niko nije pazio na mene, rekla je glumica. U nastavku dodaje da tada nije umela da se zauzme za sebe i kaže "ne" jer je, kako kaže, bila istrenirana da se nikome ne suprotstavlja, već da samo odradi posao za koji je angažovana.

- Filmskoj ekipi koja je radila na spotu bilo je izuzetno neprijatno i niko nije znao šta da uradi. Ja sam se osećala odvratno i kao da sam ja uradila nešto zbog čega treba da se stidim. Bila sam prisiljena na komercijalni seksualni čin pod lažnim tvrdnjama. Protiv mene je tada počinjen prvi zločin i suštinski ja sam bila silovana pred kamerama, rekla je glumica za spot koji je do sada pogledalo preko 33 miliona ljudi. U dokumentarcu se navodi i da joj je Menson dao "prilično jasna uputstva" u vezi sa tim kako će sa novinarima govoriti o spotu.

Meriloin Mejson silovao je Rejčel Vud.
Shutterstock 

- Rekao mi je da izjavim da je sve bilo romantično i da smo se lepo proveli, a ništa od toga nije bilo istina. Plašila sam se da uradim nešto što bi moglo da ga naljuti, a spot je bio samo početak nasilja koje je eskaliralo kako je naša veza napredovala, kaže Evan Rejčel Vud koja je u vezi sa Mensonom bila u vezi od 2007. do 2010. godine. Ona tvrdi da ju je muzičar od njenih tinejdžerskih godina "pripremao" za to i godinama je zlostavljao na razne načine.

- Ispirao mi je mozak i manipulisao tako da sam mu postala potpuno potčinjena, priča glumica. Merilina je upoznala 2006. godine, kada je imala 18, a on 38 godina.

Inače, pesma "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" inspirisana je pričom o Loliti, što je i Menson potvrdio u intervjuu za BBC.

On je tada otkrio da je inspiraciju za pesmu našao u čuvenom romanu Vladimira Nabokova i da je bio inspirisan razlikom u godinama između njega i Evan.

- Čitao sam Lolitu i inspirisala me je moja devojka Evan Rejčel Vud koja je očigledno dosta mlađa od mene, ali koja je to na sarkastičan način istakla tako što je jedan dan došla kod mene noseći naočare za sunce u obliku srca, poput onih na posteru za Kjubrikov film, a tada sam joj ja rekao reči koje su završile kao refren pesme, ispričao je muzičar.

Evan Rejčel Vud je početkom prošle godine prvi put progovorila o užasima koje je doživela od biivšeg partnera - Merilina Mensona. Glumica je svojim svedočenjem pridružila brojnim ženama koje su za seksualno zlostavljanje optužile Mensona.

- U početku je bio šarmantan i divan. Brzo je počeo da mi govori da sam njegova srodna duša i da me navodi da se preselim kod njega. Prvi put smo raskinuli posle godinu dana veze kada mi je posvetio pesmu "I Want to Kill You Like They Do in the Movies", a i on je u intervjuu rekao da je imao fantazije da me udara u glavu maljem - rekla je Evan nedavno.

Merilin Menson iživljavao se nad svojom suprugom.
Shutterstock 

Ona je Mensona upoznala kada je imala samo 18 godina u jednom slavnom holivudskom hotelu u Marmontu. On je tada bio u društvu Dite Von Tiz, i rekao joj je da je njen veliki obožavatelj. Rejčel ga u početku nije doživljavala kao potencijalnog partnera, pogotovo što joj je ponudio saradnju na njegovom novom ostvarenju. Međutim vremenom su otpočeli vezu, a onda je otpočeo proces vrbovanja, sve dok je nije pridobio. Tada je krenulo maltretiranje.

Merilin Menson je upoznao Evan Rejčel Vud dok je još bio u braku sa Ditom.
Shutterstock 

Menson joj je bio opsednut njome, a u jednom danu znao je da je pozove čak 158 puta. Ukoliko se ne bi javila, rezao se žiletom. Ona je takođe morala da dokaže svoju lojalnost tetovažama i žigosanjem. 

- On je urezao E u svoju kožu, a ja sam morala urezati M. Urezala sam slovo kod svoje vagine kako bi mu dokazala da njemu pripadam- opisala je.

U dokumentarnoj seriji otkrila je i da je Manson odbijao da koristiti kondom te joj je zabranio bilo kakav oblik kontracepcije, a kad je na snimanju serije ‘Mildred Piear­ce’ otkrila da je trudna, odlučila je da abortira.

- Bila sam toliko uplašena i tužna. Verujem u pravo žena na izbor, ali to ne znači da nisam bila skrhana. Čim je bilo gotovo, rekao mi je: “Skuvaj mi večeru.” A trebalo je da zapravo odmaram. Nije ga bilo briga - prisetila se.

Evan je uspela da se izdigne iz svega i posveti poslu i karijeri. Neko vreme je bila i u braku sa glumcem Džejmijem Belom sa kojim je dobila i sina.

Evan Rejčel Vud se jedva izvukla iz veze sa Mensonom.
Shutterstock 

Inače, Rejčel je glumački debi imala samo sa tri meseca u predstavi "Božićna prila" koju je režirao njen otac. kasnije je nastavila da igra u još nekim njegovim ostvarenjima.

- Više sam bila u pozorištu nego kod kuće. Prva uloga koju se sećam bila je u predstavi kada sam imala četiri godine. Igrala sam belog zeca i pevala. I sa mamine i sa tatine strane su svi umetnici, od toga nisam mogla da pobegnem - rekla je ona svojevremeno za Gardian i dodala da je u glumi našla utehu od maltretiranja i problema sa kojima se suočavala u osnovnoj školi.

- Svako malo bi me neko prebio u školi. Pretpostavili su da sam razmaženo derište jer sam glumica. U petom razredu su me držali dok su me druga deca pljuvala. Gađali su me košarkaškim loptama. Bilo je grozno. Nikada se nisam ni branila. Pitala bih: „Zašto? Pa nisam ti ništa uradila, ne smetam ti“ – rekla je Amerikanka koja je dobijala male uloge u serijama i filmovima, zbog čega je propuštala časove i tako postala meta nastavnika.

- Bili su skoro gori od dece. Mislili su da sam uobražena. Bili su ogorčeni i pretpostavljali da sam ja bolja od svih. Zbog svega sam se osećala izopšteno i samo sam želela da se negde sakrijem - opisala je Vud koja ne želi da se ovako nešto ikada desi njenom sinu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!