Američka rok zvezda Kortni Lav 9. jula proslavila je 58. rođendan. O braku pokojne zvezde Kurta Kobejna i rokerke Kortni Lav mnogo se pričalo, naročito od kada je muzičar umro. 

Upoznali 1990, a venčali su se 1992. godine na Havajima, bili su zajedno sve do njegove smrti u aprilu 1994, a zajedno su dobili ćerku Frensis Kobejn.

Kontroverzna rokerka godinamauništavala svoj izgled alkoholom i drogama, a zbog problematičnog ponašanja izgubila je starateljstvo nad ćerkom Frensis.

U nameri da izgleda prirodnije, podvrgla se brojnim estetskim korekcijama kojima je zapravo samo uništila izgled.

"Nije mi se sviđao moj stari nos, i to još od kada sam ga operisala. Otišla sam predaleko, pa sam odlučila to da popravim i mislim da sada izgledam mnogo bolje", rekla je pre nekoliko godina.

Decenijama se borila sa porocima, a svojevremeno je otkrila kako je imala velikih problema sa zdravljem, koji su doveli do toga da je toliko oslabila i bila u neopisivim bolovima i da je ishod mogao da bude fatalan.

kortni lav godinama se borila s drogom i alkoholom
Shutterstock 

Imala 43 kilograma

Ona se požalila i na mnoge nedovoljno stručne lekare i nadrilekare, koji su je podcenjivački gledali i tako je žigosali i nepravilno lečili kao bivšu zavisnicu od droga. Srećom na kraju je naišla na empatičnog i mudrog lekara, koji ju je doživeo kao ljudsko biće.

"Sada sam sasvim dobro, a CBD ulje od konoplje uklonilo je gotovo sve fizičke simptome moje bolesti, uključujući i nesnosnu bol", rekla je kontraverzna pevačica, ističući kako je u najgorim trenucima bolesti imala samo 43 kilograma.

"Bila sam prikovana za krevet. Mislila sam da će me bolest sasvim slomiti. Ipak, ponovo sam uspela. Sada sam dobro. Još uvek sam krhka, ali uskoro ću opet biti jaka", otkrila je Kortni Lav poršle godine.

Kortni Lav je iza sebe ima brdo skandala koji su počeli i pre kontroverznog braka sa frontmenom grupe Nirvana. Jedan od najvećih bio je kada im se rodila ćerka, nakon što su jedne novine objavile kako je koristila drogu u toku trudnoće. Zbog šokantnog članka, socijalna služba je u više navrata pokušala da im uzme dete.

 Kurt Kobejn, otac ćerke, i Kortni su bili primorani da nedeljno idu na testove i neko vreme nisu imali starateljstvo. Nakon smrti Kobejna, mnogi su verovali da je u to i ona umešana pa je veliki broj ogorčenih fanova Nirvane pokušavao da na svaki način optuži nju za njegovu smrt. Poznati pevač izvršio je samoubistvo 5. aprila 1994. godine.

kortni lav i kurt kobejn dobili su 1992 godine ćerku
Shutterstock 

Uzimala LSD sa 4 godine

Kortni je izjavila kako joj je otac, kad je imala samo 4 godine, davao LSD i optužila svoju majku za zlostavljanje. U toku 2004. bila je hapšena preko deset puta zbog nereda u javnosti, droge i tuča pod dejstvom opijata. Zbog istih malo je falilo da ode u zatvor, ali je sudija pristao na pritvor u kliniku za odvikavanje u kojoj je bila skoro pola godine. Tokom godina od smrti Kobejna, ostatak benda i ona vodili su sudske sporove oke muzičke kuće koju su osnovali članovi benda.

Kortni se dugo nije pojavljivala u medijia, a martu ove godine snimljena na jednom festivalu. Kako Kortni Lav danas izgleda pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

JAWA / Backgrid UK / Profimedia, SplashNews.com / Splash / Profimedia Američka rokerka nekad i sad


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!