Kortni Lav (56) pevačica i udovica Kurta Kobejna poznata po mnogobrojnim skandalima, a najviše po onima koju su povezani sa drogom, zgranula je obožavatelje šokantnom objavom na Instagramu. Naime, ona je otkrila kako je imala velikih problema sa zdravljem, koji su doveli do toga da je toliko oslabila i bila u neopisivim bolovima i da je ishod mogao da bude fatalan.

Kortni se požalila pritom i na mnoge nedovoljno stručne lekare i nadrilekare, koji su je podcenjivački gledali i tako je žigosali i nepravilno lečili kao bivšu zavisnicu od droga. Srećom, kaže, na kraju je naišla na empatičnog i mudrog lekara, koji ju je doživeo kao ljudsko biće.

- Sada sam sasvim dobro, a CBD ulje od konoplje uklonilo je gotovo sve fizičke simptome moje bolesti, uključujući i nesnosnu bol - piše kontraverzna pevačica, ističući kako je u najgorim trenucima bolesti imala samo 43 kilograma.

- Bila sam prikovana za krevet. Mislila sam da će me bolest sasvim slomiti. Ipak, ponovo sam uspela. Sada sam dobro. Još uvek sam krhka, ali uskoro ću opet biti jaka - napisala je na Instagramu Kortni.

Pevačica je široj javnosti najviše postala poznata zbog veze sa takođe kontraverznim mužičarem poznatog benda Nirvana Kurtom Kobejnom. Par 1992. godine venčao na Havajima, a iste godine su dobili ćerku Fransis. Kortni Lav nije baš bila popularna kod obožavalaca Nirvane. Najveći kritičari smatraju da je Kortni koristila Kurta da bi postala slavna, upoređujući se sa Joko Ono.

Kortni Lav je iza sebe ima brdo skandala koji su počeli i pre kontroverznog braka sa frontmenom grupe Nirvana. Jedan od najvećih bio je kada im se rodila ćerka, nakon što su jedne novine objavile kako je koristila drogu u toku trudnoće. Zbog šokantnog članka, socijalna služba je u više navrata pokušala da im uzme dete.

Kurt Kobejn, otac ćerkice, i Kortni su bili primorani da nedeljno idu na testove i neko vreme nisu imali starateljstvo. Nakon smrti Kobejna, mnogi su verovali da je u to i ona umešana pa je veliki broj ogorčenih fanova Nirvane pokušavao da na svaki način optuži nju za njegovu smrt. Poznati pevač izvršio je samoubistvo 5. aprila 1994. godine.

U jednim novinama Kortni je izjavila kako joj je otac, kad je imala samo 4 godine, davao LSD i optužila svoju majku za zlostavljanje. U toku 2004. Imala je preko deset hapšenja zbog nereda u javnosti, droge i tuča pod dejstvom opijata. Zbog istih malo je falilo da ode u zatvor, ali je sudija pristao na pritvor u kliniku za odvikavanje u kojoj je bila skoro pola godine. Tokom godina od smrti Kobejna, ostatak benda i ona vodili su sudske sporove oke muzičke kuće koju su osnovali članovi benda.