Božićna euforija u zapadnim zemljama možda jeste rezervisana za decembar, ali čak i u Holivudu postoje slavne ličnosti koje ovaj praznik slave u januaru.

Pojedini ovu tradiciju poštuju zbog porekla, a nisu retki ni oni koji su prešli u pravoslavlje zahvaljujući svojim partnerima. Evo ko sve u Holivudu proslavlja pravoslavni Božić:

Kim Kardašijan

Kim Kardašijan slavi pravoslavni Božić.
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

Kim Kardašijan uvek s ponosom ističe svoje jermensko poreklo, a ljubav i poštovanje koje je osećala prema ocu Robertu nisu se umanjili ni kada je on preminuo. Iz tog razloga, ona zbog dece i supruga slavi Božić 25. decembra, ali i 7. januara.

Naomi Kembel

Naomi Kembel slavi pravoslavni Božić zbog bivšeg.
Shutterstock 

Manekenka Naomi Kembel ne potiče iz pravoslavne zemlje, ali je tokom veze sa ruskim milijarderom Vladislavom Doronjinom prišla Ruskoj pravoslavnoj crkvi, pa u skladu s tim slavi i Božić.

Tom Henks

Tom Henks je zbog supruge prešao u pravoslavlje
Instagram 

Tom Henks je svoju veru takođe podredio ljubavi, pa je ulazeći u svoj drugi brak, sa glumicom Ritom Vilson, primio pravoslavlje. Njen otac je iz Bugarske, a majka grčko-albanskog porekla.

Stana Katić

Stana Katić je najpoznatija Srpkinja u Holivudu.
Phamous / Backgrid USA / Profimedia Sa

Glumicu smo obožavali kao Kejt Beket u seriji "Castle", a njeni roditelji su Srbi te se u njihovoj kući slavio i pravoslavni i katolički Božić.

Pročitajte još: "ČEKA NJEN ZNAK" Naomi je zbog ZGODNOG RUSA slavila pravoslavni Božić, a on sad pokušava da spasi NAJTUŽNIJU PRINCEZU

Tina Fej

Tina Fej takođe slavi pravoslavni božić.
Youtube 

Poznata komičarka i glumica vuče pravoslavne korene zahvaljujući majci koja je Grkinja.

Dženifer Aniston

Dženifer Aniston slavi pravoslavni Božić.
Tammie Arroyo / AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Popularna glumica Dženifer Aniston ima grčke korene. Njen otac Džon je rođen sa imenom Janis Anastasakis na ostrvu Krit u Grčkoj. Glumica je poznata i kao neko ko veoma često donira novac Grčkoj pravoslavnoj crkvi.

The Weeknd

The Weeknd je isto pravoslavac.
Profimedia 

Čuvenog pevača odgajale su majka i baka nakon razvoda roditelja. A jednom prilikom je istakao da je kao dete često išao sa bakom na služenja pri Etiopijskoj Pravoslavnoj Tewahedo crkvi.

Mila Jovović

Mila Jovović je jedna od najpoznatijih pravoslavki u Holivudu.
AFC / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Milica Bogdanovna Jovović je rođena u Kijevu, od majke Galine Loginove, nekadašnje ruske glumice, i Bogdana Jovovića, srpskog doktora. Mila je i svoju ćerku krstila u Ruskoj pravoslavnoj crkvi u Los Anđelesu.

Dejv Gan

Pevač čuvenog benda "Depeche Mode" Dejv Gahan prihvatio je pravoslavlje zbog supruge Dženifer Skilaz.

Nina Dobrev

Nina Dobrev ima bugarske krvi te slavi pravoslavni Božić
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Lepa glumica rodom je iz Bugarske, a iako se trudi da svoja ubeđenja i verovanja drži dalje od očiju javnosti, poznato je da se u njenoj porodici slave oba Božića.

Bastijan Švajnštajger

Bastijan Švajnštajger zbog supruge slavi i pravoslavni Božić
Instagram 

Osim jednog Božića, postoje i oni koji proslavljaju oba Božića, a jedan od njih je i nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger, koji je, od stupanja u brak sa bivšom teniserkom Anom Ivanović, počeo da proslavlja i katolički i pravoslavni Božić.

Kristijan Bejl

Kristijan Bejl je zbog žene prešao u pravoslavlje
f84 / Zuma Press / Profimedia 

U domu Kristijana Bejla jedan Božić se slavi, drugi obeležava. Ovako nešto ne čudi ako se uzme u obzir da slavni glumac više od dve decenije ljubi lepu Srpkinju Srboslavu Sandru - Sibi Blažić. 

Zbog nje je prešao u pravoslavlje, iako ga je to skupo koštalo odnosa sa porodicom, te se u njegovoj kući proslavljaju dva Božića, o čemu je i sam pričao.

Kristijan Bejl slavi dva Božića.
JIM RUYMEN / UPI / Profimedia 

Sibi je inače ljubav njegovog života, a sam Kristijan Bejl godinama je smatrao da se nikada neće oženiti, a razlog tome je odrastanje u disfunkcionalnoj porodici.

Njihov početak bio je sve samo ne lak. Njegova porodica nije odobravala njegovu vezu, a nakon brojnih svađa sve se završilo tako što se Bejl odrekao majke i sestre i sa njima prekinuo svaki kontakt još pre 14 godina.

2008. godine je Bejl bukvalno fizički izbacio svoju sestru i majku iz hotelske sobe u kojoj je odseo jer su ružno pričali o Sandri. Šuška se i da mu je u tom trenutku sestra Šeron tražila na zajam 100.000 dolara, nakon čega je glumcu pao mrak na oči.

"Ne znam šta mu je bilo te večeri. Urlao je na nas bez razloga, a njegova supruga Sandra, koju sam srela nekoliko puta, to je sve u tišini posmatrala. Kristijan nam jako nedostaje, ali on ne odgovara ni na naše pozive, mejlove, ni rođendanske čestitke, a čak je i nekoliko puta promenio i broj telefona. Kako bih znala kako izgleda, tražim ga po internetu, a ponekad, kada se fotografiše s ćerkom, mogu da vidim i kako moja unuka raste", rekla je svojevremeno Bejlova majka koju su, zajedno sa ćerkom prozvali za "lažne svetice", kada se otkrilo šta su godinama radile slavnog glumcu iza leđa i kako su tretirali njegovu suprugu dok su sebe predstavljale kao žrtve u tom odnosu..

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Nina Seničar "američiki" Božić proslavila po srpski instagram/ninasenicar

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!