Iako je božićna euforija u Americi i zapadnoevropskim zemljama rezervisana za decembar, i tamo postoje slavne ličnosti koje ovaj praznik slave u januaru. Neke od njih ovu tradiciju poštuju zbog svog porekla, a neke su te običaje usvojile zbog ljubavi.

Kim Kardašijan uvek s ponosom ističe svoje jermensko poreklo, a ljubav i poštovanje koje je osećala prema ocu Robertu nisu se umanjili ni kada je on preminuo. Iz tog razloga, ona zbog dece i supruga slavi Božić 25. decembra, ali i 7. januara.

Manekenka Naomi Kembel ne potiče iz pravoslavne zemlje, ali je tokom veze sa ruskim milijarderom Vladislavom Doronjinom prišla Ruskoj pravoslavnoj crkvi, pa u skladu s tim slavi i Božić.

Tom Henks je svoju veru takođe podredio ljubavi, pa je ulazeći u svoj drugi brak, sa glumicom Ritom Vilson, primio pravoslavlje. Njen otac je iz Bugarske, a majka grčko-albanskog porekla.

Kristijan Bejl je već dvadeset godina u braku sa manekenkom srpskog porekla, Sandrom Blažić, poznatijom kao Sibi. I on je, nakon venčanja, pristupio pravoslavnoj crkvi, pa slavi Božić 7. januara.