Anđelini Džoli pripala je uloga čuvene operske dive Marije Kalas u predstojećem ostvarenju  reditelja Pabla Larajna. Biografski film o čuvenoj operskoj pevačici snimaće se u Budimpešti, a na mrežama se već mogu naći i prve fotografije Anđeline kao Marije Kalas.

"Vrlo ozbiljno shvatam odgovornost za Marijin život i nasleđe. Daću sve od sebe da odgovorim na izazov", rekla je Džolijeva nedavno u izjavi za People, međutim, ljudi su već sada razočarani.

Sa punđom i naočarima sa debelim staklima, glumica je izgledala više poput bakice, a zavodljivost i energija koju je sa sobom nosila Marija gotovo da ne postoji. I zaista, dovoljno je da pogledate bilo koji stari snimak Kalasove da vam bude jasno da je operska diva bila hodajući uragan emocija, žena koju ne možete da ne primetite u masi ljudi. 

Lepo lice Anđeline nije dovoljno, prema mišljenju mnogih, da bi igrala pevačicu koja je glasom dotakla milione ljudi. Paparaco fotografije na kojima je obučena u originalnu odeću lepe Marije, gledali su sa nevericom i komentarisali na mrežama da je Anđelina "samo bleda senka" pevačice. 

Zapravo, mnogi su bili besni što je uloga pripala Džolijevoj, te se čak govorilo i da bi za ulogu daleko bila bolja Penelope Kruz koja ima prirodno istu vrstu seksepila koji je imala i Kalas.  

Mnogi misle da je uloga Marije Kalas trebalo da pripadne Penelope Kruz.
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

"Treba vam neko ko nosi tu urođenu eleganciju, zavodljivost... kako Monika Beluči... a ko je bolja naslednica od Penelope", glasi jedan od hiljada i hiljada komentara koji su se mogli pročitati na mrežama. "Anđelina Džoli je prelepa žena, ali nikada nije bila neka glumica", "Pogrešan izbor za ulogu",  "Zašto je uloga pripala Džolijevoj? Jedino je poznata po tome da je kune svaka bivša svakog njenog partnera jer je svakoj uzela muža i bila ljubavnica, užas", "Nema sličnosti", "Kao da ste želeli da ulepšate Kalas iako je žena i sa nešto većim nosem bila 100000x lepša od Anđeline", "Uloga treba da pripadne drugoj glumici", ređale su se kritike.

Podsetimo, Marija Kalas, jedan od najvećih soprana u istoriji opere, rođena je 1923. godine u Njujorku u porodici grčkih emigranata. Kada su joj se roditelji razišli, seli se sa majkom i sestrom u Atinu.

Uprkos preprekama, s kojima se susretala, uspeva da se nametne na operskoj sceni svoje zemlje i to već nakon debija 1942. godine u Grčkoj nacionalnoj operi kao Pučinijeva „Toska“. Od tada se samo nižu uloge širom Evrope i sveta, a slava i pažnja kojom su obasipali Mariju Kalas bila je do tad bez premca.

Kao jedna od najvećih zvezda toga doba sve što se ticalo Kalasove punilo je stupce tadašnje svetske štampe. Mediji su se naslađivali njenim rivalitetom s italijanskom operskom zvezdom Renatom Tibaldi, a naročito privatnim životom Marije Kalas, prevashodno turbulentnom vezom s grčkim biznismenom Aristotelom Onazisom. Ali, i njenom depresijom, kao i zdravstvenim problemima, naročito s vidom.

Marija Kalas preminula je 1977. kada je imala samo 53. godine. Probudila se tog 16. septembra, doručkovala u krevetu i onesvestila se. Srčani udar bio je tako jak da kada je stigao doktor, mogao je samo da konstatuje smrt.

Bonus video:

ŠTA IMA? Ovo je jedini Vojažev porok MONDO/Anđela Pešić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!