Slavna pevačica Šer proslavlja svoj 78. rođendan, po svemu sudeći, sa 40 godina mlađim producentom Aleksanderom Edvardsom. Iako su u jednom trenutku raskinuli, čini se da su ipak pronašli način da njihova ljubav funkcioniše uprkos velikoj razlici u godinama. 

Ona je već u prošlosti rekla da "ljubav ne poznaje matematiku". "Na papiru je pomalo smešno, ali u stvarnom životu, odlično se slažemo. On je odličan, a ja ne dajem muškarcima kvalitete koje se zaslužuju", rekla je u jednoj emisiji pevačica.

Šer se pomirila sa dečkom.
The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Međutim, mnogi smatraju da se Šer više posvetila vezi sa bivšim dečkom Amber Rouz, nego sopstvenoj porodici sa kojom nema najsjajnije odnose. Činjenica je da pevačica nije imala lak život, ali i da je određene traume praktično "prenela" na decu.

Rani život

Rođena je kao Šerlin Sarkisijan Lajper u jednom malom kalifornijskom gradu, El Sentru, 20. maja 1946. godine.

Odrastala je u teškim životnim okolnostima, u siromašnoj porodici. Njen otac, Džon Sarkisijan, kamiondžija jermenskog porekla imao je buran život koji su obeležila opijanja, a naposletku i zavisnost od droge i kocke.

Kada je Šer imala samo 10 godina njen otac i majka Džordžija Holt su se razveli posle čega je on nestao bez traga.

Džordžija je ostala samohrana majka, a kako bi uspela da prehrani dete radila je različite poslove. Povremeno se pojavljivala kao manekenka i statista u filmovima, a u najtežim trenucima je i konobarisala.

Kako bi se izborila sa siromaštvom ona se udavala i razvodila više puta, zbog čega su njih dve bile prinuđene da se često sele. Sve to je ostavilo dubok trag na malenu Šer, koja se kasnije u životu borila sa mnogim problemima.

Najgori trenutak za malu bespomoćnu devojčicu, Šer, bio je kada ju je zbog nemaštine majka ostavila u sirotištu. Iako to nije dugo trajalo i majka ju je posećivala skoro svakog dana, ovo je ostavilo duboke rane na srcu male nesigurne devojčice.

Njeno odrastanje je bilo prepuno traumatičnih trenutaka, a već kao tinejdžerka Šer je odlučila da napusti školi i počne sama da živi u Los Anđelesu. Tokom tog perioda ona je radila kao ispromoć u restoranima, konobarisala je, bila je sekretarica i plesačica na Bulevaru sumraka sve dok nije upoznala Sonija Bona.

Nakon toga njen život počinje da se menja, talenat je isplivao na površinu, on joj je pomogao da se vine u zvezde… Ostalo sigurno znate.

Buran ljubavni život

Šer i Soni su se venčali 1964, a muzičku popularnost su stekli 1965. pesmom koju svi rado pevušimo “I Got You, Babe”, a 1971. dobili su televizijski šou “The Sonnyand Cher Comedy Hour”.

Postali su zvezde malih ekrana. Dve godine pre dolaska na male ekrane, Šer i Soni su dobili ćerku Čestiti. Mnogo godina kasnije Čestiti je priznala majci da je lezbijka i da želi da promeni pol, što je 2009. i uradila postala Čez.

Rastanak Soni i Šer bio je mučan. Proveli su dosta vremena na sudu zbog finansija, ali i starateljstva nad ćerkom, koje je na kraju pripalo Šer.

"Kada je prestao da postoji naš tandem, Soni je bio slomljen, što je tužno jer mu je očigledno to više značilo od našeg braka. Bio je užasan suprug, ali moram priznati da sam od njega, kao mentora, dosta naučila" izjavila je pevačica.

Šer je svojevremeno u šou kod Dejvida Letermana, priznala da je bila u ljubavnim vezama sa Vorenom Bitijem, Tomom Kruzom kog naziva najboljim ljubavnikom, ali i Džinom Simonsom. Tada je potvrdila da je bila u romantičnim odnosima sa Erikom Kleptonom, ali da je sve završeno posle jedne strasne noći 1995. godine, a da je bila previše nervozna da bi spavala sa Elvisom Prislijem kada joj se za to ukazala prilika i da to sebi nikada neće oprostiti.

No, 1975. godine Šer se udala za rok muzičara Grega Almana. Iako je na početku veze bila razočarana i već posle sedam dana želela da se razvede, par se pomirio godinu dana kasnije i iz te ljubavi rodio se dečak, Elajdžu Blua Olmana.

Nažalost, obojica muževa su preminula. Soni je tragično nastradao 1998. u 62. godini od povreda zadobijenih nakon što je na skijanju udario u drvo, dok je Olman preminuo od posledica kancera jetre. 

Problematičan odnos sa sinovima

Šer je Čeza dobila nakon četiri pobačaja, a svojevremeno je priznala da se ispočetka teško nosila s njegovom promenom pola. U jednom intervjuu je priznala da joj je bilo posebno teško kada je na telefonskoj sekretarici čula stari glas sina, ali prisetila se i trenutka kada je shvatila da je njeno jedino dete zbog transformacije srećnije nego ikad.

Čez Bono kao muškarac
Shutterstock 

On se na promenu pola odlučio 2009. godine kad je shvatio da je muškarac zarobljen u ženskom telu. Službenu potvrdu o promeni pola dobio je u martu 2012. godine i od tada se u svim dokumentima vodi kao muškarac, a samu operaciju je najpre želeo da obavi u Beogradu.

Čez Bono danas izgleda potpuno drugačije.
- / Coleman-Rayner / Profimedia 

O problemima s kojim se nosio pre operacije prvi put je otvoreno progovorio u intervjuu kod Opre Vinfri 2011. godine.

"Život je bio jako težak pre operacije, pogotovo kada sam prolazio kroz pubertet. Nisam znao kako ispuniti tuđa očekivanja i osećao sam se kao da me vlastito telo izdaje. Od atletski građene devojčice postao sam žena s oblinama i to me je užasavalo", kazao je tada.

Inače, odnos Šer i najstarijeg sina je u jednom trenutku bio toliko loš da ju je Čez skinuo sa liste gostiju na venčanju sa dugogodišnjom partnerkom. Čak i sada, Čez razmišlja da li da majku pusti u svoj život.

Kidnapovala mlađeg sina?

Nažalost, situacija nije sjajna ni sa mlađim naslednikom. Pre nekoliko meseci u javnosti su odjeknule stravične optužbe na račun Šer od strane kako Elajdže, tako i njegove supruge.

Za traume iz prošlosti saznalo se nakon incidenta u hotelu nakon što je pokušao da se pomiri sa bivšom ženom. Njega je tada navodno kidnapovalo obezbeđenje pevačice.

Marijelanđela King je iznela ovu šok tvrdnju na sudu, tokom brakorazvodne parnice sa Elajdžom Bluom Almanom (47), pevačicinim otetim sinom za kojeg tvrdi da i dalje ne zna gde se nalazi.

Elajdža, mlađi sin pevačice Šer kojeg je dobila u braku sa drugim suprugom, pokojnim Gregom Almanom, godinama vodi bitku sa narkoticima. Šer, zabrinuta za njegovo zdravstveno stanje, svojevremeno je unajmila obezbeđenje da stoji ispred hotela u kojem je živeo, "kako bi pazilo šta radi i gde ide".

Marijelanđela je sada ispričala da je krajem 2022. godine radila na pomirenju sa suprugom, kada su u hotelsku sobu u Njujorku "uletela četvorica muškaraca i otela Elajdžu".

"Jedan od njih mi je rekao da ih je unajmila Elajdžina majka".

Četiri dana nakon ovog incidenta Kingova je dala izjavu "da ne zna gde se nalazi njen suprug. Razumem da se porodica trudi da mu pomogne, nalazi se u nekoj ustanovi, ali nisu mi rekli gde. Samo želim ono što je najbolje za mog supruga".

Šer se nikada ovim povodom nije oglašavala, ali mediji prenose da se na potez "kidnapovanja" sina odlučila nakon što je pronađen bez svesti ispred hotela. Radnici hotela su izjavili da su svakodnevno javljali Šer kada bi zatekli Elajdžu da "luta oko hotela" ili "ostane bez svesti".

Elajdža se trenutno nalazi na rehabilitaciji, a jednom prilikom je otkrio da je počeo da konzumira narkotike kada je imao 11 godina. Nakon incidenta u hotelu, isplivao je i intervju u kojem upravo Elajdža optužuje slavnu majku da ga je zanemarivala.

"Mislim da je bitka kroz koju sam prošao u poslednjih nekoliko godina u Nemačkoj bila velika stvar za moju porodicu koja je morala to da prihvati i da se nosi sa time", rekao je sin slavne Šer.

Taj intervju datira iz 2014. a Elajdža danas ima 47 godina. Pričao je kako se tada borio sa Lajmskom bolešću i da je to moglo da ga košta života.

"Mojoj majci je bilo vrlo teško da to prihvati. Siguran sam da je vrlo neprijatno i teško podneti kada se neko razboli i možeš da ga izgubiš. Ali rekao bih da ipak morate da se izborite sa time i budite uz tu osobu na svakom koraku njene borbe", poručio je.

Na pitanje da li mu je majka tada pružala emotivnu podršku, odgovorio je: "To nije jedna od njenih jačih strana", pa je nastavio: "Dugo smo imali takvu dinamiku, pa bi se moglo očekivati tako nešto. Međutim, tone znači da mi uopšte nije bila podrška, što jeste. Ali u toj ljutoj hladnoći u kojoj stvarno ne znaš hoćeš li se sutra probuditi i biti živ ili ne, treba ti podrška svih. Potrebne su vam velike količine. Apsolutno ti treba bezuslovna roditeljska ljubav u tim mračnim satima".

Elajdža je poručio da je njegova majka dugo ignorisala da je on bio bolestan. "Dugi niz godina smatralo se da je to imaginarno – jer je to jednostavno bilo lakše", rekao je.

Šer demantovala navode i traži prisilno starateljstvo

Šer je demantovala navode svog sina, a sada jezatražila i prisilno starateljstvo nad njim, a da li će ikada uspeti da bude na istoj strani sa svojom decom, ostaje da vidimo.

Pročitajte još: JEDNA LJUBAV JOJ JE OBELEŽILA KARIJERU: Živela je u sirotištu, ćerka joj je promenila pol, a sin se odao porocima

Bonus video:

Marija i Verica Šerifović u sukobu Instagram/serifovic

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!