Pevačica koju danas svi znaju kaoŠer, rođena je kao Šerilin Sarkisijan Lapjer u kalifornijskom gradiću El Sentro, 20. maja 1946. godine. Detinjstvo joj nije bilo lako, što je možda obeležilo i kasniji život pun uspona i padova.

Njen otac bio je Džon Sarkisijan, kamiondžija jermenskog porekla koji nije mogao da se izbori s porocima poput droge i kocke. Često nije bio kod kuće i kada je Šer bila tek desetomesečna beba, razveo se od njene majke Džordžije Holt i nestao.

Odgajila ju je majka, koja je i sama imala problema. Povremena manekenka i statista u filmovima, radila je kao konobarica kako bi izdržavala svoju ćerku, a udavala se i razvodila više puta zbog čega su se stalno selile. Sve je to uticalo na Šer.

U jednom teškom periodu, majka ju je čak ostavila u sirotištu na nekoliko nedelja, i mada su se skoro svaki dan viđale, bilo je to traumatično iskustvo za Šer.

šer danas
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Još kao tinejdžerka napustila je školu i počela je samostalno da živi u Los Anđelesu. Radila je kao konobarica, sekretarica i plesačica na Bulevaru sumraka sve dok nije upoznala sa Sonijem Bonom. Ovaj tvorac mnogih hitova prepoznao je u njoj zvezdu, počeli su zajedno da sarađuju i ostalo je postalo istorija.

Venčali su se 1964, muzičku popularnost stekli 1965. pesmom koju svi rado pevušimo "I Got You, Babe", a 1971. dobili su televizijski šou "The Sonnyand Cher Comedy Hour". Postali su zvezde malih ekrana. Dve godine pre dolaska na male ekrane, Šer i Soni su dobili ćerku Čestiti.

Mnogo godina kasnije Čestiti je priznala majci da je lezbijka i da želi da promeni pol, što je 2009. i uradila postala Čez.

Rastanak Soni i Šer bio je mučan. Proveli su dosta vremena na sudu zbog finansija, ali i starateljstva nad ćerkom, koje je na kraju pripalo Šer.

- Kada je prestao da postoji naš tandem, Soni je bio slomljen, što je tužno jer mu je očigledno to više značilo od našeg braka. Bio je užasan suprug, ali moram priznati da sam od njega, kao mentora, dosta naučila – izjavila je pevačica.

Buran period posle razvoda obeležili su brojni muškarci. Bila je u kratkoj vezi sa producentom Dejvidom Gefenom koji joj je pomogao oko promene izdavačke kuće, a 1975. godine, tek nekoliko dana posle zvaničnog razvoda od Sonija, udala se za rok muzičara Grega Almana.

Ovaj brak su obeležili skandali - samo sedam dana od venčanja, podnela je zahtev za razvod zbog njegovih problema s porocima. Pomirili su se naredne godine i dobili sina, Elajdžu Blua.

Zanimljivo je da je nastavila saradnju sa Sonijem, ali album iz 1977. nije prošao dobro. Ipak, ova kraljica prepoznatljivog glasa je koju godinu kasnije uradila je pesme u disko maniru koje su joj krajem sedamdesetih donele veliku slavu. Njeni biografi smatraju da je upravo ova tačka bila prelomna u njenoj karijeri, jer je posle ovog uspeha ovekovečena kao pop ikona kakvu danas poznajemo.

Pored muzičke, ova diva je napravila iskorak i u filmskoj industriji i to veoma uspešno. Njeno osvajanje Holivuda propraćeno je pored snimanja dobrih filmova i aferama i vezama o kojima se i danas priča.

Riči Sambora, gitarista rok sastava Bon Džovi nije odoleo harizmatičnoj crnki, ali ni glumac Val Kilmer, kao ni Tom Kruz sa kim je bila nekoliko meseci, tačnije sve dok on nije upoznao svoju buduću suprugu Mimi Rodžers.

Prva polovina devedestih godina dvadestog veka nisu bile najbolje za ovu talentovanu umetnicu. Stigao ju je hronični umor, sin Elajdža se navukao na drogu, a bivši muž Soni Bono je objavio autobiografiju u koju je Šer predstavio kao egoističnu, hladnu i nezahvalnu osobu.

Svoj veliki povratak doživele je 1998. godine sa albumom "Believe", kada je ponovo vladala top-listama širom planete.

Tokom njene karijere, mediji je nisu štedeli na račun njenog izgleda i često su se brojale plastične operacije i korekcije na licu i telu koje je uradila. Ipak, neponovljiva Šer, koja polako gazi osmu deceniji i dalje je mnogim ljudima velika inspiracija:

"Ja sam kao automobil iz luna-parka. Udarim u ivicu, krenem u rikverc i nastavim u drugom pravcu. Udarila sam u previše ivica u svom životu, ali ne stajem", rekla je jednom prilikom.

Šer danas uživa u ljubavi sa novim, 40 godina mlađim dečkom, inače muzičkim producentom Aleksanderom Edvardsom. Zaljubljeni golupčići ne biraju ni vreme ni mesto da razmenjuju sočne poljupce, a za njihov odnos, javnost je slučajno saznala kada su ih snimili nedavno ispred jednog restorana.

šer sa novim dečkom
The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!