Kada se osoba identifikuje kao transrodna, to znači da se njen rodni identitet, izražavanje i ponašanje razlikuje od pola koji im je pripisan po rođenju, ali ne teže nužno da svoj identitet, telo i izražavanje u potpunosti usklade sa očekivanjima koje društvo ima od osoba drugog pola, niti se uvek identifikuju kao osobe drugog pola, niti nužno imaju potrebu da svoj rodni identitet žive i izražavaju sve.

U nastavku smo izdvojili slavne ličnosti koje odgajaju  transrodnu decu...

Naomi Vots i Lijev Šrajber

Slavna glumica Noami Vots i njen bivši suprug Lijev Šrejber prethodnih godina često su viđeni sa sinom koji nosi graderobu za devojčice, čak su i sami istakli da ne vrše pritisak na njihovog sina i da obećavaju da će podržati bilo koji od njegovih rodnih izbora.

Iako nikada javno nisu želeli da pričaju o svojoj pordici, Lijev Šrejber se pre nekoliko nedelja sa sinom sa Semjuelom Kajom pojavio se na premijeri nove sezone Netfilx serije "Stranger Things".

Slavni glumac i njegov sin privukli veliku pažnju, pre svega jer se Semjuel na premijeri pojavio u mini roze haljini sa karnerima koje je ukombinovao sa belim sandala sa visokom potpeticom.

Naomi vots i lijev šrajber imaju sina koji nosi žensku deću
NDZ / StarMax / Profimedia 

Šarliz Teron

Glumica Šarliz Teron 2012. je usvojila dete. Ona je prvo objavila da je postala mama dečaka, ali je u aprilu 2019. za Daily Mail rekla da je Džekson devojčica.

"Da, ja sam takođe mislila da je ona dečak. Sve dok me nije pogledala kad je imala tri godine i rekla: "Ja nisam dečak", izjavila je pre nekoliko godina.

Ubrzo posle toga je u jednom intervjuu naglasila je koliko je važno da mediji koriste tačne zamenice.

"Mislim da nam je postalo teže od kad je ona starija jer ljudi o njoj i dalje pišu koristeći pogrešne zamenice, a i ja sam govoreći za medije koristila pogrešnu zamenicu. Zbog toga se zaista osećala loše. Ne želim da budem takva mama, i zato sam rekla ono što sam ranije rekla", rekla je Šarliz.

Šarliz Teron 2012 je usvojila dete
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Šer

Čaz Bono, jedino dete pevačice Šer i Sonija Bona u dokumentarcu iz 2011. "Becoming Chaz" podelio je sa svetompriču o svojoj tranziciji.

Njegova majka je 2013. pričala o tome i otkrila je da ih je Čazova tranzicija zbližila.

Čaz Bono, jedino dete pevačice Šer i Sonija Bona promenio je pol 2011
Shutterstock 

O problemima s kojim se nosio pre operacije prvi put je otvoreno progovorio u intervjuu kod Opre Vinfri 2011. godine.

"Život je bio jako težak pre operacije, pogotovo kada sam prolazio kroz pubertet. Nisam znao kako ispuniti tuđa očekivanja i osećao sam se kao da me vlastito telo izdaje. Od atletski građene devojčice postao sam žena s oblinama i to me je užasavalo", kazao je tada.

Čaz je otkrio koliko mu je bilo teško dok nije promenio pol
- / Coleman-Rayner / Profimedia 

Anđelina Džoli i Bred Pit

Najstarije biološko dete glumaca Anđelina Džoli i Breda Pita - Šajlo rođena kao devojčica, a majci i ocu je 2014. rekla da želi da ga zovu Džon što su oboje podržali.

- Ona želi da je zovemo Džon. Džon ili Petar, a ja mislim da je to zbog Petra Pana. Onda moram da je pitam: "Džone, hoćeš li malo soka?" - ispričao je glumac, a njegove reči kasnije je potvrdila i Anđelina.

Šajlo Džoli Pit neko vreme je želela da promeni pol
Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Donedavno se šuškalo da je Šajlo želela da promeni pol, što je izazvalo pažnju medija. Prethodnih godina Anđelininu i Bredovu ćerku mogli smo da vidimo samo u muškoj garderobi i sa kratkom frizurom, dok je situacija danas dosta drugačija.

Iako je Šajlo godinama istraživala svoj identitet, poslednjih godinu dana sve češće može je se videti u ženstvenijim izdanjima, a mnogi su primetili veliku sličnost između majke i ćerke.

Šajlo danas liči na majku Anđelnu i oblači se ženstveno
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Sintija Nikson

Glumica Sintija Nikson je 2018. na Instagramu podelila dirljivu poruku za svog transrodnog sina Semjuela koji se nekada zvao Samanta. Nikson, koja je u braku sa Kristin Marinoni je Semjuela dobila sa bivšim mužem Denijem Mozesom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!